Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Världens nyttigaste chokladbollar

När jag kom hem från Åre i söndagskväll stod det en låda utanför min dörr. I den låg det nyttiga chokladbollar. Jag applåderar mina grannar som inte nallat av chokladen! Chokladbollarna kan vara världens nyttigaste, menar PR-byrån som skickade dem.

Jag har ju redan för länge sedan skrivit om just nyttiga chokladbollar, och kallade dem då också för världens godaste, men idag när jag testade att göra fler chokladbollar enligt det nya receptet så har mina gamla fått sig en match som heter duga. Receptet på de nya bollarna kommer från John Opsahis som är en norsk profil inom superfood som står bakom märket Supernature (som jag skrivit om förut). Jag har tyvärr riktigt dålig koll på Norge och kan nog bara namnet på duktiga skidåkare – men – receptet är fantastiskt bra ändå.

Receptet får tummar upp för att det inte innehåller dadlar som jag faktiskt är rätt så trött på. Dadelinflationen i rawfoodinläggen är ett faktum. Istället innehåller receptet kokossocker som söt ingrediens och i min version så halverade jag dessutom mängden. Receptet får tummen ner för att det innehåller två ingredienser som jag vet att folk inte har hemma och det kan därför tyckas krångligt. Dessa två produkter är rice bran solubles (rikt på antioxidanter) och activated barley (korn med komplexa och långsamma kolhydrater).

Receptet innehåller raw kakao och det är verkligen en grej jag kan rekommendera att ha hemma typ jämt (jag använder inte vanlig kakao alls längre). Så himla bra till mycket och jag använder det ofta. Receptet innehåller också salt och ett tips när du gör rawfoodpajer eller bollar eller barer är att alltid tillsätta en liten nypa salt (jag använder sedan tidigare alltid Himalayasalt) – det kickar upp smaken.

Annars är det inga konstigheter. Bara att lägga i mixern och dra igång. Det går på cirka 2 minuter att göra världens kanske nyttigaste chokladbollar. Varsågoda:

Världens nyttigaste chokladbollar(?)

100 g cashewnötter

4-4 1/2 msk raw kakao

6 msk rice bran solubles

4 msk activated barley

1 dl kokosolja (blir degen för hård, tillsätt mer)

3 msk kokossocker (receptet angav 6 msk, men jag hade nog i 1-2 msk…)

en stor nypa vaniljpulver

en mindre nypa Himalayasalt

kokosflingor att rulla i

nyttiga chokladbollar Supernature traningsgladje.se TRÄNINGSGLÄDJE

nyttiga chokladbollar Supernature traningsgladje.se TRÄNINGSGLÄDJE

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind
  Lifestyle
  Sanne Alexandra
  Man
  Marcus Schuterman
  Man
  Viktor Frisk