Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Köpa kettlebells

Träning är i teorin så himla enkelt nuförtiden; det finns många alternativ och möjligheter! Det gör att det ställer större krav på kunskap och ibland är det en större tröskel än att välja bland många alternativ. Så kanske blir det svårt trots sin enkelhet?

Jag minns fortfarande när jag gick på högstadiet. Då handlade träning om lagsport eller typ Friskis & Svettis – eller löpning. Fast för mig fanns bara en form av löpning och det var att springa sig trött på valfri distans. Intervaller och sådant visste jag inte ett skit om. Och jag minns fortfarande hur jag redan i slutet av sommarlovet, typ i juli, väntade på höstschemat från Friskis & Svettis så att jag kunde börja träna igen.

Idag kan man börja träna bara man plockar upp sin telefon i fickan. Hemmaträning har nått nya nivåer vad gäller kvalitet med hjälp av appar, redskap och streamingtjänster. Träningsdvd:er känns redan ute. Vadå, träna samma sak varenda gång man sätter igång skivan? Nej jag vill ha olika!

Jag har en hel del redskap för att träna hemma och jag gillar dem allihopa på olika sätt. Det jag inte har – men ser fram emot att skaffa mig – är kettlebells. Jag tänker att ett första steg är att skaffa mig två stycken – men är fundersam på vilka vikter som kan vara aktuellt? Min rygg har aldrig gillat svingar men det finns hur många andra övningar som helst att göra. Mina två kettlebellsfavoriter i träningsbloggvärlden är Betty och Lena – två starka tjejer!

Andra redskap som jag ofta använder när jag tränar hemma är: Casall multibalance trailer (typ TRX), medicinboll, resistance rope (när man är två) och fallskärm (för att det är skoj). Jag har en viktväst också som jag ser stor potential i – men den är lite tyngre att ta med sig så jag har inte använt den lika mycket.

parachute runningFallskärmslöpning från Casall – kul grej!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Anneliten: det är kul och spetsigt!

  Åsa: 8 och 12 låter vettigt, kanske även 16…

  Ebba: kul att de är bra köp – vill ha dem än mer nu!

  Amelie: bra tips!!!

  Betty: jag svingar korrekt (svingar bara när jag kört med tränare) men det är nåt som inte lirar…

  Johanna: bra med namn på dem!

  admin 2014-02-07 17:56:08
  Svara
 • Anneliten: det är kul och spetsigt!

  Åsa: 8 och 12 låter vettigt, kanske även 16…

  Ebba: kul att de är bra köp – vill ha dem än mer nu!

  Amelie: bra tips!!!

  Betty: jag svingar korrekt (svingar bara när jag kört med tränare) men det är nåt som inte lirar…

  Johanna: bra med namn på dem!

  admin 2014-02-07 17:56:08
  Svara
 • Jag har en av vardera 8,12 och 16 kg (Bettan, Bertil och Pippi 🙂 ). Skulle vilja ha en tyngre så jag kan göra tyngre svingar och använda dem mer till benträning men annars funkar det superb. Ska jag ha två samtidigt så blir det visserligen ojämt men då är det bara till att byta sida på vikterna efter hälften av repetitionerna.

  Yes, Betty är bäst! 🙂

  Nyfikna Johanna 2014-02-07 14:12:16 http://nyfiknajohanna.blogspot.se/
  Svara
 • Jag har en av vardera 8,12 och 16 kg (Bettan, Bertil och Pippi 🙂 ). Skulle vilja ha en tyngre så jag kan göra tyngre svingar och använda dem mer till benträning men annars funkar det superb. Ska jag ha två samtidigt så blir det visserligen ojämt men då är det bara till att byta sida på vikterna efter hälften av repetitionerna.

  Yes, Betty är bäst! 🙂

  Nyfikna Johanna 2014-02-07 14:12:16 http://nyfiknajohanna.blogspot.se/
  Svara
 • Och du Sara är min favorit!
  Vi måste ses snart så att jag kan visa dig svingen, då kommer din rygg att gilla den 🙂 En korrekt utförd sving stärker ryggen. Kram och trevlig helg!

  Betty -the B-ROOM 2014-02-07 13:31:39 http://b-room.se/blogg
  Svara
 • Och du Sara är min favorit!
  Vi måste ses snart så att jag kan visa dig svingen, då kommer din rygg att gilla den 🙂 En korrekt utförd sving stärker ryggen. Kram och trevlig helg!

  Betty -the B-ROOM 2014-02-07 13:31:39 http://b-room.se/blogg
  Svara
 • Ska du pressa kulorna över huvudet så 12 kg kanske? Känn ordentligt på övningarna du tänker dig göra med dem nästa gång du är på ett gym. Skulle du svingat så hade jag absolut sagt 16 kg. Antingen 12+8 kg eller 16+12 säger jag ändå. Har man två kan man utnyttja båda i marklyft, benböj med kettlebellsen i rack, dubbelclean, farmers walk etc… det gör inget att det är olika vikt på dem, gör 2 eller 4 set och se till att båda sidorna får känna lika mycket på den tyngre bara.

  amelie 2014-02-07 10:55:13 http://ameliefondell.wordpress.com/
  Svara
 • Ska du pressa kulorna över huvudet så 12 kg kanske? Känn ordentligt på övningarna du tänker dig göra med dem nästa gång du är på ett gym. Skulle du svingat så hade jag absolut sagt 16 kg. Antingen 12+8 kg eller 16+12 säger jag ändå. Har man två kan man utnyttja båda i marklyft, benböj med kettlebellsen i rack, dubbelclean, farmers walk etc… det gör inget att det är olika vikt på dem, gör 2 eller 4 set och se till att båda sidorna får känna lika mycket på den tyngre bara.

  amelie 2014-02-07 10:55:13 http://ameliefondell.wordpress.com/
  Svara
 • Jag ääälskar mina kettlebells som jag köpte i början på året. De har ökat min träningsmängd och jag har aldrig väderursäkten för att inte träna. Sen är det snabbt och effektivt också. Det kräver dock att man har koll på sin teknik, så att man inte skadar sig.

  Jag började med 4, 8 och 12 kg, men jag saknar redan 16 och skulle kunna tänka mig att jag kommer att behöva 20 så småningom. Fyran använder jag knappt. Helt onödig. Hade jag köpt idag hade jag satsat på 8, 12 och 16, alternativt skippat 8:an.

  ebba 2014-02-07 10:53:49
  Svara
 • Jag ääälskar mina kettlebells som jag köpte i början på året. De har ökat min träningsmängd och jag har aldrig väderursäkten för att inte träna. Sen är det snabbt och effektivt också. Det kräver dock att man har koll på sin teknik, så att man inte skadar sig.

  Jag började med 4, 8 och 12 kg, men jag saknar redan 16 och skulle kunna tänka mig att jag kommer att behöva 20 så småningom. Fyran använder jag knappt. Helt onödig. Hade jag köpt idag hade jag satsat på 8, 12 och 16, alternativt skippat 8:an.

  ebba 2014-02-07 10:53:49
  Svara
 • Oj, skrev fel. Har en på 8 kg och en på 12 kg:-)

  Fyscoachen 2014-02-07 10:52:43 http://www.fyscoachen.se
  Svara
 • Oj, skrev fel. Har en på 8 kg och en på 12 kg:-)

  Fyscoachen 2014-02-07 10:52:43 http://www.fyscoachen.se
  Svara
 • Jag har två kettlebells, en på 8 kg och en på 10 kg från Eleiko som jag tycker är bäst. Är utmärkt för hemmaträningen och uteträningen!:-) Kommer komplettera dina redskap perfekt!

  Fyscoachen 2014-02-07 10:51:51 http://www.fyscoachen.se
  Svara
 • Jag har två kettlebells, en på 8 kg och en på 10 kg från Eleiko som jag tycker är bäst. Är utmärkt för hemmaträningen och uteträningen!:-) Kommer komplettera dina redskap perfekt!

  Fyscoachen 2014-02-07 10:51:51 http://www.fyscoachen.se
  Svara
 • Själv fattar jag inte hur fallskärmslöpning kan vara kul. Nyttigt säkert, men kul? Man vill ju att det ska gå fort när man tar i ju.

  anneliten 2014-02-07 10:37:39 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Själv fattar jag inte hur fallskärmslöpning kan vara kul. Nyttigt säkert, men kul? Man vill ju att det ska gå fort när man tar i ju.

  anneliten 2014-02-07 10:37:39 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger