Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sådant jag väljer

Jag kan ju tycka aningens tjatig, för här kommer ett till inlägg på temat ”välja”. Jag är i Stockholm efter en härlig Halmstadhelg och ett intensivt dygn i Göteborg och Borås. Jag ligger ett gäng timmar back på sömn, inte för att jag stressat ihjäl mig utan för att jag inte kunnat sova. Ibland händer det på grund av grubbel och ibland på grund av pirr i magen.

Det känns i kroppen att jag är sömndepriverad. Ögonen är torra och jag skulle liksom vilja doppa dem i en burk dyr fuktcréme, huvudet ligger steget efter och är som vadderat i bomull och med känslan att jag har en förkylning långt bak i kinderna i örsnibbstrakten trots att jag är frisk som en nötkärna. Typ samma som att vara bakis alltså – minus huvudvärk och illamående.

Intervaller står på schemat men inser värdet av att avstå och låta kroppen hämta energi istället för att ytterligare tömma. Precis som värdet av att avstå tuff träning i samband med att man anar en förkylning. Det handlar om att välja. Att vara smart och inse att göra jag a så händer x och gör jag b så händer y, istället för att gå efter en träningsplan arbetad fram efter ceteris paribus (där allt annat runt omkring är konstant).

Allting handlar om att välja och ett av de bästa uppmaningarna jag hört på en yogaklass är ”andas in det du vill ha mer av och andas ut det du vill ha mindre av”. Det handlar rätt och slätt om att välja det du vill ha mer av och välja det du vill ha mindre av. Fast det är enklare att tänka på det utifrån andning än aktiva val. Val är som bekant både svåra och jobbiga – andas gör vi ju jämt. På så sätt är andningsliknelsen bra och styr vad vi egentligen vill rätt in i vårt medvetande.

Jag är ibland rätt krass. Förmodligen väldigt ego? Jag har tidigare skrivit om att man borde ha som en uttalad livsfilosofi och värderingar för sig själv – allra helst nedskrivna. Lite så som ett företag som arbetar med värdeord. På så sätt har man något att hålla i handen när man inte vet eller tappar bort sig i hur man ska agera.

Jag väljer att låta glädje (ofta tätt förknippat med min magkänsla) vara en viktig del i min beslutsprocess. Därför väljer jag bort rätt mycket med gott samvete. Till exempel relationer som jag rannsakar och inser att jag inte får energi eller glädje från, tidiga morgonflyg (eller möten…) som gör att jag vaknar med trötthet som skapar en olustig känsla i magen, kvälls- och skvallerpress (inklusive Metro), jobb som får mig att må mer dåligt än bra och bloggar som skapar en känsla av irritation och frustration hos mig. Det är inte alltid lätt att välja såhär – men det är så värt det!

Genom medvetna beslut kan jag ”choose to be happy” (som det så käckt heter på Pinterest) vad gäller alla de aspekter jag faktiskt kan påverka i mitt liv. Jag, och många med mig, har fullt upp med att hantera alla känslor av otillräcklighet eller prestationsjobbiga saker som lever sitt lilla liv på insidan. Jag behöver inte allt det andra också – inte när jag faktiskt kan välja bort det!

Så, sluttjatat om att välja för idag. I nästa inlägg tänkte jag skriva om skor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Exakt så väljer jag också. (Fast ibland får man ta fakir tåg/flyg vare sig man vill eller ej…;-) )

  Ingmarie 2014-02-06 22:07:19 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Exakt så väljer jag också. (Fast ibland får man ta fakir tåg/flyg vare sig man vill eller ej…;-) )

  Ingmarie 2014-02-06 22:07:19 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Nej du, tröttnar aldrig på ditt ”tjat” – som ju faktiskt är livsviktigt!

  Aniika 2014-02-05 20:45:31 http://Aniika.se
  Svara
 • Nej du, tröttnar aldrig på ditt ”tjat” – som ju faktiskt är livsviktigt!

  Aniika 2014-02-05 20:45:31 http://Aniika.se
  Svara
 • Är i samma situation med sömnen,, jag kör restorative yoga ikväll istället för dynamisk,, för det är vad min kropp behöver idag efter allt sittande, dvs jag behöver mjuka upp kroppen lite bara. Hoppas verkligen jag somnar i kväll,, för jag behöver verkligen det.

  Madelaine 2014-02-05 19:43:14 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Är i samma situation med sömnen,, jag kör restorative yoga ikväll istället för dynamisk,, för det är vad min kropp behöver idag efter allt sittande, dvs jag behöver mjuka upp kroppen lite bara. Hoppas verkligen jag somnar i kväll,, för jag behöver verkligen det.

  Madelaine 2014-02-05 19:43:14 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Åh, du skriver så enormt BRA!!
  Det är precis såhär jag tänker om mycket, VÅGA välja bort skit som ändå inte ger något. Och jag blir modigare för varje gång jag lyckas med det.
  Du beskriver det så himla snyggt och rätt. Även om jag tänker precis såhär så skulle jag aldrig kunna få ut det och förmedla det så bra som du! Go Sara!

  Erika 2014-02-05 12:40:30 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Åh, du skriver så enormt BRA!!
  Det är precis såhär jag tänker om mycket, VÅGA välja bort skit som ändå inte ger något. Och jag blir modigare för varje gång jag lyckas med det.
  Du beskriver det så himla snyggt och rätt. Även om jag tänker precis såhär så skulle jag aldrig kunna få ut det och förmedla det så bra som du! Go Sara!

  Erika 2014-02-05 12:40:30 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • WOHOO! Exakt så ska man ju göra.
  Det är ju bara det att det är så förbenat svårt ibland. Särskilt när man har familj och maken tycker att det är en givande vänskap medan jag tycker att det suger. FAST det är säkert likadant för honom emellan varven. Det är ett evigt givande och tagande! 🙂

  linwin 2014-02-05 10:57:27
  Svara
 • WOHOO! Exakt så ska man ju göra.
  Det är ju bara det att det är så förbenat svårt ibland. Särskilt när man har familj och maken tycker att det är en givande vänskap medan jag tycker att det suger. FAST det är säkert likadant för honom emellan varven. Det är ett evigt givande och tagande! 🙂

  linwin 2014-02-05 10:57:27
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk