Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Evoc kameraväska

Jag älskar som bekant att fotografera och vill helst ha kameran med mig hela tiden. Man vet aldrig när den perfekta bilden dyker upp. Oftast är det när man minst anar och man skulle med andra ord alltid ha kameran i handen. Men det är svårt. Särskilt när man till exempel åker skidor. Jag saknade verkligen min systemkamera när jag åkte skidor i Cervinia för några veckor sedan och önskade så himla mycket att jag haft en riktigt bra kameraväska för ändamålet.

Det här med den perfekta kameraväskan är en never ending story i mitt liv. Det är inte världens största problem precis men alla som har fotografi som seriös hobby förstår vad jag menar. Lika fantastisk som en riktigt bra systemkamera är – lika otymplig är den. Och lika mycket gråter man inombords när man inte har rätt utrustning med sig. Det är som att springa med terrängskor på asfalt, med dubb på torr väg eller med asfaltsskor på blöt bark. Eller som att glömma sport-bh:n på aerobicspasset. Ja, ni fattar även om ni kanske inte fattar…

Min första kameraväska var en liten rackare som rymde kameran och inte så mycket mer. Smidigt och bra men den har jag för länge sedan växt ur. Sedan köpte jag en lite större slingbackvariant. Jag tänkte att jag kunde få plats med allt i den och ha den som bas, och det kan jag ju – men den är mest en lagerförvaring och rätt opraktiskt eftersom den är ovadderad så jag klär in mina dyrgripar i mössor och strumpor innan jag lägger i dem.

Sedan köpte jag en ”civil” Campomaggi handväska för jag ville ha med mig kameran när jag var ute på middagar och sådant. Det var ett bra köp, den väskan är en klassisk handväska och jag har typ bara haft sportiga sådana förut – eller minivarianter som rymmer telefon och plastkort. Men, jag hade fortfarande ett otillfredsställt behov, så nu har jag köpt en ryggsäck att ha kameran i. När man är ute och åker skidor och sådant vill man ju bädda in grejerna så att de inte förstörs av väta eller knuffar.

Valet av kameraväska föll på en Evoc kameraryggsäck i mindre modell men med inbyggd insats. Jag funderade länge på om jag skulle köpa en separat väska och en separat insats, men jag blev för snål och köpte allt i ett. Jag hoppas att jag inte behöver ångra det!

evoc camera pack traningsgladje.se träningsglädje

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Nu när du haft väskan ett tag, skulle du rekommendera den/använder du den fortfarande? Letar själv efter bra kameraväska och insåg nog först när jag började leta vilken djungel det var 🙂

  Frida 2016-01-25 10:01:21 http://fridaas.se
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   det är supersvårt med väskor. jag använder denna som ett ”hem” till alla mina kameraprylar – dvs perfekt eftersom den får plats med mycket. men, när jag ska ut bara för en dag så blir denna för stor (om jag inte också behöver packa extrakläder och så) – så då har jag också köpt denna: http://www.scandinavianphoto.se/produkt/13847163/lowepro/kameraryggsaeck-flipside-sport-aw-15l-orange jag är nöjd med kombon, och inser att man nog aldrig kan ha för många väskor…

   Sara Rönne 2016-01-25 11:03:40
   Svara
 • Dessi: åh, det var en nolla mindre på den ryggan än den jag köpte. tycker att alla fotoväskor är sjukt dyra. allt inom foto är iof dyrt…

  admin 2014-02-02 17:39:26
  Svara
 • Dessi: åh, det var en nolla mindre på den ryggan än den jag köpte. tycker att alla fotoväskor är sjukt dyra. allt inom foto är iof dyrt…

  admin 2014-02-02 17:39:26
  Svara
 • Korrigering: flipback 300 ska det va 🙂

  Dessi 2014-02-02 17:07:36 http://www.dessi.se
  Svara
 • Korrigering: flipback 300 ska det va 🙂

  Dessi 2014-02-02 17:07:36 http://www.dessi.se
  Svara
 • Den såg intressant ut! 🙂

  Använder själv Lowepro flipback 400 som jag köpte för 300 kr på blocket för nåt år sedan. Den funkar bra när jag är ute och fotar bostäder, men den räcker tyvärr inte till när jag fotar bröllop där 3-4 st objektiv ska få plats.

  Dessi 2014-02-02 17:05:47 http://www.dessi.se
  Svara
 • Den såg intressant ut! 🙂

  Använder själv Lowepro flipback 400 som jag köpte för 300 kr på blocket för nåt år sedan. Den funkar bra när jag är ute och fotar bostäder, men den räcker tyvärr inte till när jag fotar bröllop där 3-4 st objektiv ska få plats.

  Dessi 2014-02-02 17:05:47 http://www.dessi.se
  Svara
 • Richard: jag har ingen aning hur denna är men will let you know! trist när man inte får ner grejerna – men man vill ju också ha en smidig variant. klurig balansgång det där!

  Anneliten: jo, men en förutsättning för att kunna ha kameran i handen när man är på äventyr är att man också kan stoppa ner den nånstans när man transporterar sig liksom. 🙂

  admin 2014-02-01 14:58:51
  Svara
 • Richard: jag har ingen aning hur denna är men will let you know! trist när man inte får ner grejerna – men man vill ju också ha en smidig variant. klurig balansgång det där!

  Anneliten: jo, men en förutsättning för att kunna ha kameran i handen när man är på äventyr är att man också kan stoppa ner den nånstans när man transporterar sig liksom. 🙂

  admin 2014-02-01 14:58:51
  Svara
 • Själv svär jag ofta över ”kodak-moments” som försvinner innan jag hinner få upp kameran ur väskan (den lilla jag köpte av dig). Funderar på hur spontan man kan vara med en rygga 🙂 Men det är å andra sidan kanske inte sådana bilder du tänker dig?

  anneliten 2014-02-01 12:28:58 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Själv svär jag ofta över ”kodak-moments” som försvinner innan jag hinner få upp kameran ur väskan (den lilla jag köpte av dig). Funderar på hur spontan man kan vara med en rygga 🙂 Men det är å andra sidan kanske inte sådana bilder du tänker dig?

  anneliten 2014-02-01 12:28:58 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Intressant. Den ska kollas in. Har kört med en LowePro PHOTO SPORT 100 Sling AW ett tag. Men får knappt ner kameran. Har man en mindre systemkamera så funkar det säkert bra. Får använda skohorn för att få ner min Canon 5D. 🙂

  Men ska kolla in din, och jämföra den med storebrorsan (200 AW) till den jag har. Tack för tips!

  Richard (rundtramp.se) 2014-02-01 12:03:38 http://www.rundtramp.se/
  Svara
 • Intressant. Den ska kollas in. Har kört med en LowePro PHOTO SPORT 100 Sling AW ett tag. Men får knappt ner kameran. Har man en mindre systemkamera så funkar det säkert bra. Får använda skohorn för att få ner min Canon 5D. 🙂

  Men ska kolla in din, och jämföra den med storebrorsan (200 AW) till den jag har. Tack för tips!

  Richard (rundtramp.se) 2014-02-01 12:03:38 http://www.rundtramp.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger