Från Cervinia kan man åka skidor till orten Valtournenche som ligger nästgårds. Det är egentligen en större ort än Cervinia, med typ tre gånger så många invånare som Cervinias 800 personer. Från högsta punkten i skidsystemet ner till dalen så kan man åka pist som är 20 km lång. 2 mil alltså. Att det faktiskt är en lift på 200 meter som man måste ta för att komma över ett krön nämner man inte så gärna, men den liften är å andra sidan snabbt gjord så att man kan stå på igen.

Vi har haft helt galet fantastiskt väder med sol och knallblå himmel. Vi har också åkt galet mycket skidor. Så pass att jag har träningsvärk högt upp på låren. I Valtournenche stannade vi för lunch på en uteservering. Här satt kungen på ungefär samma plädar för några veckor sedan!

Skiddagen avslutades med after ski på The Bar som ligger på hotellet där vi bor. Jag drack Irish Coffee, men drömde om varm choklad hela dagen. Det får bli imorgon…

cervinia valtournenche

IMG_4676 cervinia valtournenche

cervinia valtournenche sara

cervinia valtournenche

cervinia principe delle nevi

cervinia the bar

cervinia principe delle nevi

0