Det här med att stå suuuperlänge i planka har ju blivit rätt poppis. Personligen tycker jag att det är rätt så värdelöst. För hur ofta gör vi något så statiskt i verkligheten? Med andra ord: vad har vi för nytta av det? Och hur skoj är det ens att stå i statisk planka i flera minutrar?

Istället för att träna statiskt, träna stabiliserande. Fortsätt stå i plankan – men gör andra saker samtidigt. ”Rucka” på kroppen fram och tillbaka eller i sidled och fortsätt stå – men gör det samtidigt som du är i rörelse alltså.

Likaså gäller armhävningar. Utmana dig och gör dem på nytt sätt. Testa att ha ena handen placerad snett framför den andra och dra fram ena knät (och håll det i luften) samtidigt som du gör armhävningen (funkar både om du gör dem på knä eller fötter). Utmana ditt rörelsemönster och träna utanför lådan helt enkelt. Det är funktionellt!

löpning i åreBild från Åre tidigare i januari

0