Jag gillar att sport är en tydlig trend inom mode just nu. Och tvärtom. Women’s Health modechef Sofia Hedström har noterat knäskydd på Karl Lagerfelds modeller på catwalken – och i Casalls senaste kampanj för dessa träningstights frontar man med bilder på ”every day life”, fast i just träningstights. Dessutom har man värvat Stockholms mesta it-tjejer till sin Casall Sculpture Army vilket är ett tecken i tiden.

Man brukar ju säga att just när det är OS-år så blir det ett uppsving för sport inom mode, men nog märks det lite extra just nu. Hälsotrenden vinner mark och det här som jag skrev om 2010 känns rätt så avlägset. Visst finns det fortfarande en dos av choklad, rödvin och flådiga middagar i sociala medier – men också mycket mer sallader, powerwalks och saker med fokus på hälsa.

casall sculpture armyBilder lånade från Casall

0