Dagens väder alltså. Det har typ inte kunnat vara bättre. Några minusgrader och strålande sol. STS Alpresor bjöd in till picknick i backen och runt 50 personer hängde där i solskenet för lunch. Det hade tydligen tagit hela förmiddagen att göra utgrävningen i den stora snöhög som så passande låg placerad med Matterhorn i bakgrunden och solen mitt framför näsan. Allt var byggt av snö: bord, bar och långa rader med soffor.

Vi passade på att ta några åk i backarna i närheten både på morgonen och eftermiddagen. Stora, skärande svängar med hög fart i nypreparerade pister som höll sig otroligt fina hela dagen. På eftermiddagen hängde vi i några solstolar på “Ullas” (Chalet Etoile) och jag fick äntligen min kopp varm choklad med grädde.

Klart bra dag alltså. Oavsett hur vädret blir resten av veckan så är jag nöjd med den här resan. Och att det var så dimmigt och snöigt i måndags att vi faktiskt inte såg ett enda berg, ja det har jag redan glömt. Lite så är det med livet också tänker jag. Man glömmer snabbt, både på gott och ont.

cervinia cervino matterhorn

Jag i förgrunden – och berget Cervino, mer känt som Matterhorn, i bakgrunden

 cervinia

En liten kyrka på toppen av liften – alla satt överallt och lapade sol

cervinia cervino

Solstolar. Praktiskt. Alpigt!

cervinia sts alpresor

Baren på picknicken

cervinia sts alpresor

Ja den här personen känner ni ju igen!

cervinia sts alpresor

Picknicktallrik. Pestopasta och goda charkuterier!

cervinia sts alpresor

Stor del av gänget som samlats för picknick i solen

cervinia

cervinia chalet etoile ullas

Här på Ullas hängde vi i slutet av dagen!

0