En riktigt bra grej med de italienska alperna är maten. Jag älskar italiensk mat. Jag älskar pasta, men försöker att inte äta det alltför ofta. Men italienarna är också duktiga på kött tycker jag. Och, uppenbarligen, chokladmousse. Eller kanske allt med choklad? Jag minns fortfarande den varma koppen choklad som min bror beställde i alporten Champoluc för ett par år sedan – det var så långt från Oboy man kan komma…

Jag har 2 bra recept på chokladmousse för den som är sugen. Antingen den här klassikern eller en otippad “nyttig” chokladmousse gjord på 1 avokado + 0.5 dl kakao, en skvätt vatten och 1-2 msk honung som man mixar ihop. Smaka av med citronsaft och servera med färska bär (hallon funkar bäst). Grymt bra när man har chokladcravings och inte orkar vänta på att dessa brownies ska hinna svalna.

cervinia principe delle nevi

Kvällens middag avslutades med denna chokladmousse. G.u.d.o.m.l.i.g!

cervinia principe delle nevi

cervinia principe delle nevi

cervinia principe delle nevi snabbafotter

0