Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Intervallträning

Jag var inte jättemotiverad att gå ut och springa intervaller ikväll. Typiskt – jag hade ju precis skrivit det här inlägget. Men det var också det inlägget som faktiskt fick mig att snöra på skorna och sticka ut en sväng. Jag hade ett endaste pass kvar i januariutmaningen med fokus på intervallträning och det var ett löppass på 5*5 minuter. Det värsta passet av dem alla eftersom det var mest mentalt utmanande.

Det var mörkt och kallare än jag trott men som vanligt när man klätt sig rätt för vinterlöpning så ska man frysa lite, lite innan man väl kommit igång. De där första minutrarna är inte så härliga, men det blir bättre sedan när man blivit varmare i kläderna (noterade ni Göteborgshumorn?).

Jag tänkte först springa samma varv runt Rålis om och om igen, men det blev för tråkigt (och inte alls enligt Nickes teori) så jag sprang en längre runda istället. Att kalla det ”en längre runda” är väl att ta i eftersom den bara var ungefär 30 minuter lång… Däremot lyssnade jag på samma låt i hörlurarna. Just den här (det är ingen idé att du lyssnar om du inte har bra bas i lurarna/högtalarna) är 5 minuter och det fick bli min måttstock på intervallernas längd. Pulsklockan var urladdad men jag har koll på min tröskel och gick efter känsla. Det funkar okej men jag är betydligt mer nöjd med min insats när jag också fått en siffra på den.

Efteråt gjorde jag burgare på älgkalvsfärs (tack mormor!) och sedan kollade jag två avsnitt av True Detectives, den nya serien från HBO med Matthew McConaughey. Den slår inte Girls, men däremot är True Detectives bättre än Breaking Bad som jag faktiskt bara lyckats se ett avsnitt av (jag tyckte den var lite tråkig).

intervallträning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Håller med Elin, första avsnittet av Breaking Bad var faktiskt rätt tråkigt men efter 2, 3 avsnitt alltså! Nu kan jag inte slita mig – sjuuukt spännande! Ge det två avsnitt till i alla fall? 🙂

  Gunilla 2014-01-28 22:02:35
  Svara
 • Nu vill jag inte vara sån men, du kan väl inte säga att Breaking Bad är tråkig om du bara sett ett avsnitt??! Det tyckte jag med efter ett (tre?) avsnitt, men efter några fler var jag HOOKED! Så jädra bra serie! Nä, gör om gör rätt!

  Elin 2014-01-28 09:04:59
  Svara
 • Den låten är riktigt bra, tack för tipset! Jag tror du (kanske?) gillar den låten jag tipsat om till trainerpassen också?

  Karin Tri 2014-01-27 23:50:02 http://karintri.com
  Svara
 • Det lät för roligt för att bli tråkigt liksom! Nicke hälsar att det måste vara utan musik för extra effekt 🙂 Bra kämpat!

  Svara
 • Det lät för roligt för att bli tråkigt liksom! Nicke hälsar att det måste vara utan musik för extra effekt 🙂 Bra kämpat!

  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger