Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Cervinia Vs. Zermatt

Cervinias skidsystem är ihopbyggt med Zermatt och det går rykten om att Cervinia också ska byggas ihop med Champoluc. Huruvida detta kommer hända, eller när, vet bara framtiden men om så sker så kommer det att bli ett fantastiskt stort skidsystem! Redan idag kan man åka offpist från Cervinia till Champoluc men det är oklart hur man kommer därifrån. Även om det bara är en bergstopp mellan de två byarna så tar det många timmar i bil. Mellan Cervinia och Zermatt tar det ungefär 5 timmar att åka bil – trots att de bara är några liftar mellan byarna fågelvägen.

Har man otur så fastnar man i Zermatt när skiddagen är stängd (det händer tydligen rätt så ofta), då får man antingen ta in på hotell eller, som någon förra veckan gjorde, köpa sig en (dyr) helikopterfärd hem. Dyrt blev det också för den äldre man som skulle ”gena” mellan två pister via ett offpistområde eftersom han var trött i benen. Tyvärr fastnade han vid en klippa och kunde inte vända – så han ringde på hjälp. Den helikopterturen kostade honom 3000 euro. I Cervinia får man böta rätt rejält om man åker offpist utan tranceivers och böteslappen beror lite på hur dumdristig man varit.

Efter att ha åkt i både Cervinia och Zermatt så har jag en klar favorit: jag tycker skidåkningen är absolut bäst i Cervinia. Pisterna är måhända flackare men de är breda, fina och som gjorda för stora carvingsvängar. i Zermatt känns pisterna lite mer transportaktiga. De är brantare men också kurvigare och smalare och det blir mer en känsla av att transportera sig än att åka skidor. Dessutom är maten klart mycket bättre i Italien!

Vädret skiftar snabbt i alperna och även mellan skidorterna. Häromdagen hade vi strålande sol i Cervinia och kunde se hur molnen låg som ett lock i Zermatt. Igår var det tvärtom men idag var det fint och soligt överallt.

Cervinia Zermatt

Cervinia Zermatt

Cervinia Zermatt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger