Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Långa intervaller

Kväll. Kallt. Mörkt. Ruggigt. I alla fall ute. Här inne är det förvisso mörkt, men mysigt, varmt och ombonat. Jag drog på mig cykelbyxor och t-shirt, knäppte på cykelskorna och pluggade in två långa låtar i systemet och började köra. 4*6 minuters intervaller på min trainer stod på schemat.

Pulsklockan har verkligen gjort en jätterevival i mitt liv. Det är så skönt att slippa tänka för mycket på hur det känns hela tiden och fundera på om det är rätt zon att ligga i – och istället använda pulsen att gå på främst. Känslan är ett fantastiskt fint verktyg om man använder den på rätt sätt, men det kräver definitivt mer kontinuerlig tankeverksamhet som jag måste hålla i huvudet genom alla intervallerna.

Jag höll mig på en okej puls även om känslan i kroppen var lite seg och avslagen (apropå det här med att inte fundera på känslan). Jag landade på mellan 80-85% på mina långa intervaller vilket jag tycker är lite lågt, men på det stora hela rätt okej. En mer konstans puls på 85% hade varit varit närmre tröskel.

Och de två låtarna då? Jo, de gick på repeat. Det gäller att lura hjärnan. När första låten var spelad (och därmed första intervallen gjord) så kunde jag tänka att jag bara behövde lyssna på den låten en gång till. På samma sätt använde jag den andra låten.

sara träningsglädje

sara träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Men kan du inte avslöja den andra låten! Jag körde samma pass idag, men fick inte riktigt upp intensiteten och jag skylller på musiken.
  Så nu har jag bara ett av dina intervallpass för januari kvar. Love them!

  Susanna 2014-01-16 19:43:08
  Svara
 • […] är i kris. Nå okej, inte är det riktigt såå illa, men det känns oundvikligen som om Sara har bytt läger och slagit ihop sig med cykelgänget. Inget ont om cykelgänget men de är ju […]

  Skosulan.com | Har Träningsglädje övergett oss? 2014-01-16 07:23:56 http://skosulan.com/2014/01/16/har-traningsgladje-overgett-oss/
  Svara
 • Bra jobbat! Och visst blir man glad av trainerpass, du ser nöjd ut!

  Karin Tri 2014-01-15 23:13:12 http://karintri.com
  Svara
 • Jessica: ja den! är tyst som en mus!

  admin 2014-01-15 21:15:28
  Svara
 • Åh var den ena låten den där du vet? Den får inte poppa förrän Blast :-* LÖV U!

  Jessica 2014-01-15 21:14:59 http://www.jessicaclaren.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk