Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

VINT

Jag har precis landat med jobb efter att ha varit på en infofrukostträff för Vint. Jag tycker att det är himla spännande att träningssverige på kort tid har fått två nya mötesplatser för träningsutveckling. PTO som fokuserar på personlig träning online och Vint som fokuserar på främst small group training offline. Ja, i verkligheten alltså.

Louise från Vint påminde oss om det träningslandskap som råder idag som skiljer sig åt från det som tidigare har varit. Förut samlades den mesta träningen på gymmen och i traditionellt organiserade klubbar. Oavsett vad man ville ha så fanns allt liksom på ett och samma ställe. Idag är det mer spretigt och mer nischat med många som driver sina egna verksamheter. Ett klassiskt gymkort blir mindre aktuellt när man allra helst vill träna olika saker för olika personer som finns på olika ställen. Och ibland kan dessa ställen vara i en park eller i en liten lokal man inte ens visste fanns.

Poängen med Vint är att alla tränare samlas i appen Vint och så kan man som tränande välja att man vill köra löpcoachning eller intervaller eller crossfit intro eller klättring eller hästpolo (som tydligen dyker upp snart) eller mtb eller cyclocross eller crawl eller vad det nu kan vara. De flesta grupperna är mellan 1-4 personer och tränarna är kvalitetssäkrade inom Vint.

Just nu finns Vint bara i Stockholm men snart expanderar man inom övriga delar av landet och en expansion över Atlanten är också på gång. Kul med uppstickare som tar utvecklingen framåt! Just nu kan du boka upp dig på ett gratis pass.

Jag tycker att idén bakom Vint är otroligt smart. Det är ju perfekt att ta med sig sina två eller tre kompisar och köra ett pass någon man tycker verkar bra, och på det sättet få kvalitativ träning!

VINT

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jaa, mer sånt här! Idé´n är ju helt genial. Detta ska kollas upp. 🙂

  Nellie 2014-01-14 23:01:20 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Emma: ja skoj utveckling! tror inte det är tänkt att det ska behövas kort för att träna med VINT, allt ska liksom ingå. måste kolla upp!

  Anna: ja!

  Mari: ja gör!

  admin 2014-01-14 13:16:23
  Svara
 • fantastisk idé. Måste kika närmare =)

  mari 2014-01-14 13:13:09 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Intressant! Blir spännande att se utvecklingen!

  Anna (orka mera) 2014-01-14 13:05:19 http://piggelina.se
  Svara
 • VINT verkar intressant. För att inte tala om utvecklingen. Jag håller helt med om att det är dags för en ny sorts träning, med flexibla träningskort istället för årskort på ett gym. Men gymkedjorna verkar inte riktigt vilja släppa taget, eller hur? Hela deras affärsmodell är väl byggd på medlemskap.

  Parallellt borde ju trenden med mer virtuell träning komma även från våra gym. Jag prövar just nu Crunch, vilket blir ytterligare ett alternativ till traditionell gymträning. Kommer SATS och andra också att satsa på det, månntro?

  Över huvud taget är det intressant hur träningsvärlden fullkomligt har exploderat. Jag tycker att det största problemet är att kunna välja och hinna med allt en vill göra. Varje dag velar jag mellan femton olika saker.

  Ser också att det finns pass på VINT som kräver SATS-medlemskap. Trist för oss som inte har det.

  EmmaS 2014-01-14 12:52:18 http://handelsfroken.blogspot.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger