Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfri källarfranska

När jag bakade de glutenfria baguetterna så var det många som sa att källarfranskan utan vetemjöl var ett av de bästa recepten i boken Nytt bröd, så jag var snabb på att baka det receptet också. Det är ungefär samma mjölsorter som i baguetterna, men i en liten annan form. Inget knådande och inget kladd heller. Lättbakat och godast när de fått svalna.

Gör såhär:

Vispa (med elvisp) ihop 500g vatten, 10g honung, 20g jäst, 50g majsmöl, 100g rismjöl, 150g bovetemjöl, 1 tsk salt, 10g pofiber och 10g fiberhusk.

Låt jäsa under plastfilm i 1.5 timmar.

Olja in händerna och häll ut degen på mjölat (rismjöl) bord, dra ut degen till en rektangel och vik den dubbel på längden. Dela i 8 lika stora bitar och lägg på plåt.

Grädda i 20 minuter på 225 grader.

glutenfri källarfranska

glutenfri källarfranska

glutenfri källarfranska

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman