Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Baka gott utan gluten

Den klart mest inspirerande boken bland mina kokböcker just nu är ”Nytt bröd, baka gott utan gluten”. Vilka fantastiska bröd den innehåller. Ja ser det ut som i alla fall. Än så länge har jag inte bakat något än men jag ser fram emot att baka glutenfria bagetter, glutenfri sirapslimpa, glutenfria frallor, glutenfria tekakor, glutenfri limpa, glutenfri levain och en massa annat. Dessutom finns här recept på smarriga pålägg och dessutom hur man gör egen jäst.

Recepten verkar förhållandevis enkla och det krävs inte en miljon ingredienser. Däremot krävs mjölsorter som man inte brukar ha hemma om man inte vanligtvis bakar glutenfritt. Men, det är inga grejer som inte finns i vanliga butiker. För att baka sirapslimpa behövs t.ex. bovetemjöl, maizena och psylliumfröskal och det hittar man på vilken ICA som helst.

Bröd kan vara det bästa jag vet men min kropp gillar inte riktigt gluten. Jag är inte glutenintolerant men gluten är inflammatoriskt hos alla. Det är bara det att vi påverkas olika mycket av det. Är du intresserad av gluten så handlar ett av Jillian Michaels senaste podcastavsnitt om det (avsnittet heter ”Fool me once”).

Jag ser fram emot att baka några recept från boken – återkommer med resultat!

nytt bröd baka gott utan gluten

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • […] av mina härliga böcker med recept som alltid står framme i köket. Denna gång föll valet på “Nytt bröd – baka gott utan gluten” som jag inte bläddrat i på länge. Här hittade jag ett recept på glutenfria frallor, […]

  Glutenfria frallor - Träningsglädje 2015-01-28 11:06:13 http://www.traningsgladje.se/2015/01/glutenfria-frallor/
  Svara
 • […] så var det många som sa att källarfranskan utan vetemjöl var ett av de bästa recepten i boken Nytt bröd, så jag var snabb på att baka det receptet också. Det är ungefär samma mjölsorter som i […]

  Glutenfri källarfranska – Träningsglädje 2014-01-10 16:48:59 http://www.traningsgladje.se/2014/01/glutenfri-kallarfranska/
  Svara
 • Ebba & Linda: ni tipsar om samma favoritrecept så jag måste testa det nästa gång!!! 🙂

  Sara: ja köp den!

  Ida: baguetterna jag bakade idag var goda, det är nog bäst att baka själv isf att köpa…

  Carl-Emil: det var så lite så. Lycka till med din träning!

  admin 2014-01-07 21:42:09
  Svara
 • Tack för boktipset Sara! Hamnar direkt på min inköpslista!
  /Carl-Emil

  Carl-Emil 2014-01-07 21:30:36 http://www.cetri.se
  Svara
 • […] suffering to animals”. På svenska: Veggivore. Det finns en kokbok med samma namn som liksom den här boken förgyller min mat just […]

  Veggievore – Träningsglädje 2014-01-07 20:40:56 http://www.traningsgladje.se/2014/01/veggievore/
  Svara
 • Jag har bakat källarfranskorna från den boken tre-fyra gånger nu och damn vad goda de är. Nog för att jag gillar diverse fröbröd, men ibland vill jag bara ha ett som inte kräver så jäkla mycket tuggande.

  Linda 2014-01-07 20:38:18 http://domoreof.blogspot.com
  Svara
 • Den där ska jag nog ta o testa. Har var glutenintolerant hela livet o kan tyvärr säga att det är sjukt svårt att lyckas med glutenbröd. Men skam den som ger sig o det är väl bara o jobba på med recepten. Ge dig inte på o köpa färdigt glutenfritt bröd bara. Smakar skit. Det glutenfria havreknäcket är dock gott!

  Ida 2014-01-07 19:54:26
  Svara
 • Den boken tänker jag absolut inhandla! Fick ”diagnosen” endometrios i höstas och har själv läst mig till (inga läkare har sagt något) att det visar sig vara mindre smärta om man äter glutenfritt. Så jag ökade träningen till 5-6 ggr/vecka (varierad träning) och tog bort ännu mer gluten än tidigare. Är sååå mycket bättre:))! Lycka till med bakningen!

  Sara 2014-01-07 19:05:50
  Svara
 • Den här boken har blivit min räddning efter att dottern konstaterades vara glutenintolerant i november. Superbra recept! Källarfranskan är favoriten just nu. Snabbt och lätt att svänga ihop.

  ebba 2014-01-07 15:57:28
  Svara
 • Mia: ibland händer det! 🙂 men det är en grym bok!!

  admin 2014-01-07 14:49:59
  Svara
 • Gud va lustigt. Vi tog ett beslut hemma att försöka ta bort gluten från vår fam kost.(redan tagit bort laktos) O så kommer detta inlägg.. Så himla bra boktips. Vi har köpt pasta havregryn O hårdbröd, allt glutenfritt.

  Mia 2014-01-07 14:35:41
  Svara
 • Annah: ska återkomma på studs när jag testa! jag tänker inte överge gluten helt – men kanske balansera upp det lite mer, tänker jag. 🙂 lite 80/20-tänk.

  admin 2014-01-07 11:16:16
  Svara
 • Funderar mer och mer på detta med gluten (som så många andra). Återkom gärna om recepten varit bra, jag har fortfarande inte kommit till punkten att jag är beredd att överge vanligt bröd eller bullar, även om jag inte äter det särskilt ofta. Kanske kan vara värt att prova.

  Ha en fin dag!
  Kram

  Annah 2014-01-07 11:13:42 http://elsklingen.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk