Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mjölksyratröskeln

Jag har precis sprungit första passet i den här utmaningen. Jag började med 2*10 minuter och siktade på att lägga mig på ca 85-88% av maxpuls och höll det rätt så stadigt.  10 minuterslängden skrämmer mig inte så fasligt utan jag tycker att det är rätt så behagligt mentalt. Jag kan till och med springa dessa pass med pod i öronen (idag blev det 2 avsnitt av Årepodden).

För kroppen är det inte lika behagligt – men inte heller spyjobbigt. Det är precis så att man har den där jobbiga känslan kvar i halsen en halvtimme efter passet är avslutat. Den där känslan som sitter högt, högt upp och liksom trängs i halsen de gånger då man verkligen maxar. Vet ni vilken jag menar?

Pass strax under, på och strax över mjölksyratröskeln har kommit att bli mina favoritpass – oavsett om det handlar om cykel eller löpning. För välmåendets skull ger de mig en nöjdare känsla än mer lågintensiva pass, och dessutom vet jag att de gör gott för kroppen.

För många är det här med tröskelpuls något av ett frågetecken. Då rekommenderar jag att läsa Jessicas inlägg: hur känns mjölksyratröskeln samt mer om mjölksyratröskeln.

Åre TRÄNINGSGLÄDJE TRANINGSGLADJE.SE

Åre

Åre TRÄNINGSGLÄDJE TRANINGSGLADJE.SE

Jacka // Craft WP Stretch. Tights // Craft PXC High Function (nya favoriter). Mössa // Seger. Skor // Icebugs med dubb

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Mia: hahaha klart roligaste kommentaren! jag brukar vila 2 minuter på intervaller som är 4 minuter eller längre. när jag sprang 1-minutrare senast vilade jag 1 minut, men man kan nog vila allt från 30-60 sekunder. 1 minut, eller halva intervallens längd, är ett bra riktmärke på kortare intervaller som dem.

  admin 2014-01-07 00:11:05
  Svara
 • Hej, hmm vad är det för vila i de olika intervallpassen har koll på 15×1 1min vila. Behöver riktmärke, annars kan det bli 1v vila för mig =)

  Mia 2014-01-05 18:57:08
  Svara
 • Madelaine: nä, inte kräkjobbiga

  Rund: haha ja vi har ju lite olika åsikter där… 😉

  admin 2014-01-04 11:38:56
  Svara
 • Ska ge mig på de längre intervallerna, men de är INTE mentalt behagliga enligt mig… ;-))
  Bra gjort, Sara!!

  Kram M

  Rund är också en form! 2014-01-04 11:33:43 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Hua mej, låter som brutalträning 😉

  Madelaine 2014-01-04 10:46:03 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Helena: bra kämpat!!!

  admin 2014-01-03 23:04:45
  Svara
 • Jag skulle köra den första, 15×1 min, vilket jag tycker är lättast, ”hur jobbigt den än blir så är det snart vila”, det gillar jag! Men har inte fått igång kroppen tillräckligt efter sjukdom så det slutade med 10 st. Men kroppen var väldigt nöjd med det, kan bara bli bättre!

  Helena 2014-01-03 21:24:53 http://www.helelena.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje