Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Längd i Edsåsdalen

Jag ville så väldigt, väldigt gärna åka längd i Vålådalen den här gången när vi är i Åre. Men – jag hade helt glömt bort att Edsåsdalen fanns. Just nu är jag extremt nöjd för idag tog jag med mig mormor och Snabba fötter till just Edsåsdalen för säsongens första längdstavtag.

Osäkerheten var stor på både spår och valla. Jag har varit i Edsåsdalen en gång förut när jag var liten men några längdspår hade jag då rakt inte koll på. Dessutom var det svårvallat med typ 0-gradigt ute. Jag lassade på klister medan sambon som är klistervägrare (för att det är jobbigt) körde mjukaste vallan. Jag hade inga problem med fästet rent vallamässigt, däremot sitter inte tekniken vilket gjorde att det strulade lite i uppförsbackarna. Inte för att det gjorde så mycket, såhär i efterhand minns jag folktomma spår och en lång, skön nedförsbacke på slutet av elljusspåret. Och bra glid! Inte för att jag glidvallat utan för att spåren var snabba efter lite småblöta dagar och kalla nätter.

Längdskidåkning är lite som landsvägscykling tänker jag. Det kan bitvis vara fruktansvärt jobbigt men när det flyter så är det en enorm frihetsupplevelse. Så himla, himla kul!

Edsåsdalen längd spår elljus TRÄNINGSGLÄDJE TRANINGSGLADJE.SE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Sara: vad härligt!

  Camilla: men åh så synd på väder och förkylning – jag måste verkligen ta mig dit!!!

  admin 2014-01-03 17:40:38
  Svara
 • Vi åkte till Vålådalen i lördags (efter tips från dig), men det blåste både från bredden och höjden… jag var dessutom förkyld som sjutton, så det blev ingen längdåkning. Vi blev så förvånade över att det var så ”litet” där, trodde att det skulle vara värsta största anläggningen. Vill gärna prova igen och det kanske kan bli av vid vårt nästa Årebesök. Däremot åkte vi några gånger i längdspåren vid Åre Björnen som var jättefina och som bjöd på jättefin utsikt mot Åreskutan.

  Camilla 2014-01-03 17:23:32 http://www.camillasdagar.blogspot.com
  Svara
 • Så bra beskrivet!! 🙂 hade min längdpremiär idag för säsongen!

  Saras träningsblogg 2014-01-02 22:00:22 http://monch.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg