Jag ska precis till och åka iväg norröver. Väskorna är packade och jag hoppas jag inte har glömt något hemma – jag kommer tillbaka i början av 2014! Det har blivit allt enklare att få till riktigt bra träning på resande fot och såhär tänker jag kring det – och packning:

Absolut ingen plats i väskan för mer än det nödvändigaste

Ladda hem en tränings-app i din smartphone. Mitt tips: Casall Training of the day (T.O.D.) har några träningsprogram där du inte behöver något annat än din kropp! Komplettera med yoga från Yogobe där du får tillgång till toppinstruktörer!

Lite plats:

En TRX, Redcord eller Casall multibalance trailer (de olika varianterna funkar på samma sätt). Finns också att göra själv. Med detta redskap kan du få till riktigt bra träning som kombinerar både kondition och styrka. Sök på YouTube på t.ex. TRX och du har en uppsjö av övningar att välja bland! Bra grej när det är kallt och kyligt ute och tar lika stor plats i väskan som 1 träningssko!

Välj ut t.ex. 5 övningar och kör 10 reps per övning – så att det blir en cirkel med de 5 övningarna. Upprepa de 10 seten per övning utan vila i t.ex. 15 eller 20 minuter (=amrap, as many rounds as possible)

Ännu lite mer plats:

Löparskor. Du kan ju faktiskt använda dem som sneakers också. Spring morgonjoggar, längre pass, backar, intervaller…

Du reser bort med tillgång till bil:

Ta med en medicinboll. Det är mitt favoritredskap. Det finns så himla många övningar man kan göra med boll! Och komplettera med en triggerpointrulle så håller kroppen sig glad under hela julhelgen!

Du reser bort med bil och takbox:

Packa med längdskidor såklart. Men det har du nog redan tänkt på. Pray for snow!

Du reser bort med bil och dragkrok:

Ta med en cykel. Att cykla med dubbdäck i snö, på skogsvägar och stigar, ser så himla mysigt ut. Äventyret väntar på dig och det är nu du är ledig och har tid att uppleva det!

träna på distans

Träning på distans i somras – i princip alltid möjligt!

intersport samarbete

0