Det här med nyttigt kan man tycka vad man vill om och på det stora hela är allting relativt. Man ska ju äta för både kropp och själ och så vidare. Jag tycker till exempel man ska tänka på både “calories and chemicals” som jag skrev om för dryga 2 år sedan. Och det är bara ett perspektiv på det hela. Oavsett så är det för det mesta alltid bättre att äta sådant som tillför kroppen bra grejer än det omvända.

Så ska man äta julgodis (vilket man såklart ska om man vill – det är ju jul!) tycker jag att man med fördel ska rulla chokladbollar med julsmak (verkligen supergoda!) eller baka dessa kokostoppar med saffranssmak (fast jag hade kanel i mina). Och så kan man göra tryfflar med bra kokosolja och riktigt fin choklad eller rosta nötter med härliga kryddor. Med kokosoljan som är kvar tycker jag att du ska göra kroppsscrub med choklad. Och så ska man äta en skumtomte eller två eller femton för de kan vara det bästa med allt julgodis.

Om ni tycker att jag gick som katten med het gröt i början av det här inlägget så håller jag med. Oavsett vad man skriver om nyttig mat så kan det tolkas in i det oändliga. Äta socker vs inte äta socker. Hysteri vs hälsosamma val. Och så vidare i all oändlighet.

nyttigt julbak 3

nyttigt julbak 5

0