Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Korta intervaller

Något jag sällan tränar vad gäller löpning, men gärna skulle köra mer, är korta intervaller. Jag kan se fram emot ett intervallpass på 4*4 minuter – men fasa för ett pass på 16*1 minut. Det är själva starterna som jag tycker är mentalt slitsamma. Inför varje intervall måste jag övervinna en mental barriär av jobbighet.

Dagens pass bestod av just korta intervaller. Jag drog på mig dubbskorna på fötterna och vi sprang iväg mot Duved. Det var isbana på vägen, tror jag. Där St Olavsleden går över tågspåret körde jag intervallerna. Det är en grusväg som nu bestod av packad snö. Underlaget gjorde det extra jobbigt för benmusklerna men när syftet är att komma upp i puls spelar det mindre roll.

Det blev 10 intervaller på 1 minut. Lite färre än vi tänkt oss, men jag checkade ut med muskulärt trötta ben och var nöjd med det jag presterat. Under varje intervall landade jag på ca 90% av maxpuls vilket jag är extra nöjd med. I vilan hände det både en och två och fyra gånger att jag liksom la mig ner på snön och kippade efter luft. Underbart!

åre kvällsskidåkning

träningsglädje åre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • […] som skriver bloggen ”Träningsglädje” befinner sig i Åre. Hon skrev att hon hellre kör 4×4 minuters intervaller, än 16×1 minuters. Jag kommenterade att jag personligen MYCKET hellre springer 16 st en-minutare! Långa intervaller […]

  Varför öppnade jag truten?? | Rund är också en form! 2013-12-29 22:24:17 http://rundarocksaenform.wordpress.com/2013/12/29/varfor-oppnade-jag-truten/
  Svara
 • Katarina: underbart är kort – kan vara det bästa skälet!

  Sara: håller helt med, brukar klara mig utan men har varit grymt de senaste dagarna!

  Annika: TUR att jag finns!

  Ingmarie: så jobbigt för benen ju 🙂

  LaLinda: jag hejar på dig!

  Rund: 16 starter ju!! JOBBIGT!

  admin 2013-12-29 22:04:14
  Svara
 • Bra gjort Sara!
  Personligen kör jag mycket hellre 16×1 min än 4×4 min. Det sistnämnda är ju jättejobbigt LÄNGRE TID…… Hehe! 🙂

  Rund är också en form! 2013-12-29 15:08:20 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Bra jobbat! Jag som inte har någon slags uthållighet och lätt blir uttråkad tycker att intervaller är det bästa! Mina trappintervaller igår känns onekligen i vaderna idag!

  La Linda 2013-12-29 12:05:35 http://www.lalinda.se
  Svara
 • Jag älskar 1-2 minutare.
  Man vänjer sig. 😉
  Bra jobbat och bra att du utmanade dig. 🙂

  Ingmarie 2013-12-28 22:50:55 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Wow – snö. Känns nästan som om man glömt hur det ser ut! Grymt jobbat!

  Annika - strongday.se 2013-12-28 21:41:27 http://strongday.se
  Svara
 • Det låter riktigt gött! Jag laddar för löpning i morgon och är grymt tacksam för dubbskor denna vinter. Jag brukar annars hävda att man inte behöver sådana, men så isigt som det är nu så känns det tryggt att kunna springa på med bra grepp.

  Sara Borg 2013-12-28 21:41:03 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Helt underbart! Jag har verkligen lärt mig älska och uppskatta intervallträning nu.

  Katarina 2013-12-28 21:33:13 http://katarinaratcliffe.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk