Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Den goda människan

Några dagar före jul läste jag en härlig artikel i antingen SvD eller DN om en liten, liten ort i Sverige som heter Mellansel. Jag letar förgäves efter artikeln på nätet men hittar den inte, vilket just nu gör mig osäker på om det verkligen var Mellansel (Update: Här finns den på nätet för dig som har Plus). Hur som helst, artikeln handlade om den här lilla orten på avbefolkningens rand där flykten därifrån är det största hotet för samhällets existens. Och en dag rullar några bussar med nyanlända svenskar in. Inte helt problemfritt till en början, så som inget i livet är, men artikeln går ändå ut på tacksamhet över att orten nu har fler invånare och hur den befintliga befolkningen hoppas att de nyanlända vill stanna kvar så att samhället kan blomstra igen. För med fler invånare kommer mer liv.

Jag tycker att artikeln var ett så himla bra exempel på en hoppfull verklighet och det grämer mig att jag inte hittar den. Jag hoppas att det dyker upp fler liknande exempel på bra historier från verkligheten istället för det gamla vanliga som ofta förstoras upp och blir till en felaktig sanning.

Häromdagen sprang jag på ett fint citat på Pinterest: be also happy for someone else, that’s the whole idea. Det fastnade i mig. Jag tycker att det är eftersträvansvärt att vara en god människa – det ingår i hela den här hälsodiskussionen jag ofta engagerar mig i. Genom att tänka schyssta tankar, om sig själv och andra, och att unna framgång, både till sig själv och andra, så infinner sig en känsla av frid och stillhet. Det är liksom inget som gnager och maler i en utan man kan fokusera på att må bra – och vara bra.

Artikeln om Mellansel och citatet från Pinterest knöt ihop den säck jag haft i huvudet, om att vara just en god människa. Att kasta bort alla fördomar om allt och alla, som man samlat på sig. Att skaka av sig alla tankar som inte stämmer. All avundsjuka och missunnsamhet. Frustration. Just remember that sometimes, the way you think about a person isn’t the way they actually are.

Jag säger inte att man ska offra sig själv i jakten på att vara snäll. Bara att man ska sköta sig själv och skita i andra lite mer. I alla fall de som bara tynger en med frustration och ledsna tankar. Stäng av allt som inte tillför dig bra tankar. Decide what to be and go be it!

Träningsglädje traningsgladje.se

Träningsglädje traningsgladje.se

Hälsingland Söräng Runemo

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • […] vintras skrev jag om ett reportage i en tidning som gjorde mig så himla glad. Vi behöver fler sådana nyheter. Goda nyheter! Rapportering om allt det som är bra som görs […]

  Årets största nyhet - Träningsglädje 2014-11-10 13:39:38 http://www.traningsgladje.se/2014/11/arets-storsta-nyhet/
  Svara
 • […] Jag läste ett underbart inlägg idag förresten, ta dig gärna tid och läs: Den goda människan […]

  mod och magi | Martina 2013-12-28 17:06:19 http://martinalennartsson.wordpress.com/2013/12/28/mod-och-magi/
  Svara
 • Så fint Sara! Jag håller verkligen med. Lite mindre konkurrerande & jämförelse med andra – lite mer kärlek & glädje å andras vägnar.

  Kram & välkommen till snön i Jämtland <3

  Anna - Trend o träning 2013-12-27 16:43:47 http://trendotraning.se
  Svara
 • Underbart att du uppmärksammar lilla Mellansel för deras medmänsklighet.Kommer därifrån och är stolt över byfolkets agerande.Tack var detta har de nyanlända integrerats väldigt snabbt och bla börjat lära sig språket.Underbart!

  A 2013-12-27 14:34:08
  Svara
 • Jag gillade artikeln jag också. Skönt att få läsa goda och positiva nyheter ibland.

  Joanna 2013-12-26 23:15:12 http://www.humlansliv.blogspot.se
  Svara
 • Mycket bra formulerat och så klokt!! Bra artikel och kul att DN skrev om tänket i Mellansel. Blir extra stolt för det är min hemort, och roligt att du skrev om den också. 🙂

  evajohanna 2013-12-26 22:43:59 http://halsaochkarlek.wordpress.com
  Svara
 • FINT! precis så- altruism är det största och det tar världen framåt 🙂

  Svara
 • Fy farao vilket bra inlägg! Huvudet på spiken!

  Josefin 2013-12-26 19:53:08
  Svara
 • So true! De som säger att de inte har NÅGRA fördomar ljuger. Alla har det, mer eller mindre. Men så sant som du skriver; att människor borde tänka till en gång extra. Och kanske t.o.m. låta sig bli överbevisade? 🙂

  Rund är också en form! 2013-12-26 19:36:38 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Så klokt, många som kanske skulle tänka lite extra på det.

  Camilla 2013-12-26 19:36:12 http://millaf73.blogspot.com/
  Svara
 • Jonna: ja, Mellansel var det nog – ska ändra i inlägget. Tack!

  admin 2013-12-26 17:07:55
  Svara
 • Mellansel tror jag att det hette, i DN Söndag tror jag? Iallafall i DN. Himla bra artikel tyckte jag med!!

  Jonna 2013-12-26 17:01:41
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger