Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hej, här är jag!

There is a new cat in town i modebloggsverige. Kanske har du redan höjt på ögonbrynen. Kanske inte. Gör då det nu: här är Nadia. Jag är inte intresserad av mode, men jag gillar att klä mig snyggt. Stor skillnad! Men jag applåderar ändå denna modebloggare som, utifrån mitt perspektiv, trillat in i modebloggsverige med dunder och brak. Jag hyllar mångfaldheten. Att Nadia kommer med något annat än samma gamla vanliga. Äntligen!

Och så öppnar jag dörren till träningsbloggsverige och ser ett kluster med magrutor, ett annat med löptränande föräldrar med småbarn, ett tredje med superjuicer och nötbollar och en och annan gruppträningsfantast. Och oavsett vad de gör när det kommer till träning så ser de ungefär likadana ut. Och jag skulle så gärna vilja se en ny träningsbloggstjärna som sticker ut och som kan ta mig med storm.

Oavsett på vilket sätt man sticker ut så är det sjukt jäkla skönt att gå upp på scenen och vara sitt eget statement och med trygga, tydliga bokstäver säga: hej, här är jag! Det är lite så jag tänker. Så jag vill vara. Så jag tänker att jag är.

Cyprus international 4 day challenge 305 saraBild från Cyprus International 4 Day Challenge i november

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag älskar din blogg för att du är stark, cool, envis, grymt vältränad, snygg… Etc
  Tycker du är en otroligt bra och sund förebild. Man smittas av din träningsglädjen och din sunda attityd till saker. Det gillar jag!

  Katarina 2013-12-19 20:47:51 http://Katarinaratcliffe.se
  Svara
 • Det där med hårdträning är nog väldigt inviduellt. Det som är hårdträning för nån är med all säkerhet inte det för nån annan.
  Men vill man ha mer elitnivå finns det med all säkerhet en drös elitidrottsmän/kvinnor som bloggar.
  själv älskar jag rawfoodbollar och funktionell träning.:)

  Madelaine 2013-12-19 16:02:49 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Själv har jag nog aldrig läst en träningsblogg som inte maler på om raw-bollar och funktionell-jada-jada. Jag vill läsa om folk som tränar. Stenhårt. Med 100% fokus. Lite jävla-anamma och blod, svett och tårar.
  Den här tråksvenne-träningen är liksom inte rolig att läsa om i längden 🙂 Mer power liksom.

  Linda 2013-12-18 14:55:06
  Svara
 • Jeanna: det brukar ju diskuteras ibland (dock alldeles för sällan) i samband med löpning t.ex.: så många är vita akademiker…

  admin 2013-12-17 23:02:31
  Svara
 • Mja, vi är ju alla (väldigt vit sfär det här…) födda i välfärdsstaten. Utbildningsnivå etc verkar dock skifta vilt. Eller så är det bara vad jag vill tro.

  Jeanna 2013-12-17 22:53:43 http://Minatraningstajts.se
  Svara
 • Nina: hela hon är annorlunda jämfört med resterande modebloggare! (alltså inte jämfört med resten av samhället). eftersom alla andra är smala så blir ju någon som är något annorlunda en uppstickare! om alla som boxats eller hugger ved hade varit tjocka och det hade varit normen, så hade en smal person stuckit ut där. det handlar ju om någon som sticker ut från alla andra!

  Minatraningstajts: men alltså, vi är ju alla extremt lika sett till vår socioekonomiska bakgrund till exempel – för att nämna något!

  admin 2013-12-17 22:06:12
  Svara
 • Eller du kanske bara menade se ut som i personers utseende? Det håller jag inte heller med om i så fall. Bara ni i topp tjugo har ju helt galet olika looks. Låg likriktning där tycker jag.

  Minatraningstajts 2013-12-17 20:48:47 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Hmm, jag håller inte med om att träningsbloggssverige är likriktat om det är vad du menar. Ingen av de bloggar jag läser är den andre lik. Läser i och för sig bara en liten del av allt som finns. Men självklara, lite glammiga stjärnor, jo, det saknas ju, där kan jag verkligen hålla med (om du nu menar det…). Men jag har svårt att hitta såna även utomlands, så ämnet är kanske svårare att sexa till än en kan tro. Själv önskar jag att en ny Smaljeansen ska dyka upp. Hon tog sannerligen mig med storm.

  Minatraningstajts 2013-12-17 20:44:07 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Men vad är så annorlunda? Och vad är så häftigt med att hon är stor? Jag förstår inte att det måste bli så här. Det där är ju inte bättre än någon som är för smal.
  Varför är det så okej och helt plötsligt bra när någon som är överviktig hamnar i sammanhang där de inte förväntas? Det är ju ingen som hyllar pinnsmala tjejen som boxas, hugger ved eller gör annat oväntat för dennes kroppstyp!

  Nina 2013-12-17 18:38:53
  Svara
 • Johanna: åh, tack!

  Charlotta: vad härligt – kör din grej!!!

  Upp&Hoppa: hon ligger på svensk portal – men skriver på engelska ja. hon gör inget annorlunda, men hon ÄR annorlunda. är man annorlunda så behöver man inte göra något annat så länge man gör det bra.

  Nina: ja det är synd! 🙁

  admin 2013-12-17 15:45:42
  Svara
 • För att inte tala om alla s.k. hälsotidningar 🙁 Det ständiga budskapet som pumpas ut på första sidan – gå ner i vikt, bli smal på 4 veckor, få fast rumpa på 3 veckor, platt mage snabbt osv osv. Fokus enbart på utsida och smalidealet. Av den anledningen har jag inte köpt ”hälsotidningar” på evigheter. Kommer inte att göra det heller i fortsättningen så länge budskapet fortsätter vara så snävt och enahanda.
  Min önskan är att alla hälsoprofiler, hälso/träningsbloggare m.fl. som figurerar i dessa tidningar skulle vägra ställa upp under dessa premisser och i stället kräva att tidningarna hade en vinkling som i första hand handlade om wellness/välmående/hälsa inifrån om de ska medverka i reportagen.

  Nina 2013-12-17 14:58:25
  Svara
 • Jag vet inte direkt om jag skulle säga att hon är del av modebloggssverige? Verkar ju ha en total internationell karriär och skriver på engelska, men jag fattar hur du menar. Skittufft med bra grepp – men funderingen – gör hon egentligen något annorlunda? Är det inte bara sizen som är annorlunda? Bildspråket känns inte unikt – per se- än andra modebloggerskors, så att säga. Men ja – klart man blir yeah! av just det att hon gör det till sitt. Förvirradnde kommentar kanske.

  Träningsbloggssverige – det finns ett gäng kluster, på massa olika sätt och alla hör nog i perioder till olika kluster. jag ser det som att man utmärker sig mer i de ord man väljer, de foton man tar och hur man lämnar läsaren i för feeling, än exakta ämnen.

  uppochhoppa 2013-12-17 10:49:49 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Jag säjer som de andra: Det är så du är! En frisk fläkt där träning är glädje. Inte massor med fokus på: ”Så får du magrutor!”
  Jag är rätt ny i den här träningsbloggsvärlden. När jag började löpträna var fokuset ganska mycket att gå ned i vikt. Det försvann dock ganska snabbt när jag hittade dem där träningsglädjen. Okej, jag vill fortfarande gå ned de där kilona som jag drog på mej under en jobbig period i livet men det är inte längre fokus. Fokus är att träna för att det gör mej lycklig. Din blogg är just det: Ren träningsglädjen!

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2013-12-17 09:52:27 http://charlottasofiaspringer.wordpress.com
  Svara
 • Jag tycker du är fantastisk Sara!!!!

  Din blogg är ärlig och skapar perspektiv i jämförelse med just det du skriver: bloggar med fokus på magrutor, klara-av-att-göra-100-chins, klara-av-att-träna-med-stora-mål-direkt-efter-graviditet, ha-det-perfekta-upplägget-för-att-klara-av-att-springa-milen-sub-40… osv… Det finns många BRA bloggar med de inriktningarna också. Men du (och några enstaka till) ger en annan typ av inspiration. Nämligen genuin KÄRLEK till träning och sånt som hör träning till. Träning för att man älskar träning, inte träning av nån annan anledning (magrutor, 100 chins osv…). Träning för att MÅ BRA!

  Lena S 2013-12-17 09:31:01
  Svara
 • Det ær ju precis sådan du ær! Dærfør jag hænger hær hos dig ❤️

  Johanna 2013-12-17 08:39:00
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger