Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Träna på resan!

Jag ska precis till och åka iväg norröver. Väskorna är packade och jag hoppas jag inte har glömt något hemma – jag kommer tillbaka i början av 2014! Det har blivit allt enklare att få till riktigt bra träning på resande fot och såhär tänker jag kring det – och packning:

Absolut ingen plats i väskan för mer än det nödvändigaste

Ladda hem en tränings-app i din smartphone. Mitt tips: Casall Training of the day (T.O.D.) har några träningsprogram där du inte behöver något annat än din kropp! Komplettera med yoga från Yogobe där du får tillgång till toppinstruktörer!

Lite plats:

En TRX, Redcord eller Casall multibalance trailer (de olika varianterna funkar på samma sätt). Finns också att göra själv. Med detta redskap kan du få till riktigt bra träning som kombinerar både kondition och styrka. Sök på YouTube på t.ex. TRX och du har en uppsjö av övningar att välja bland! Bra grej när det är kallt och kyligt ute och tar lika stor plats i väskan som 1 träningssko!

Välj ut t.ex. 5 övningar och kör 10 reps per övning – så att det blir en cirkel med de 5 övningarna. Upprepa de 10 seten per övning utan vila i t.ex. 15 eller 20 minuter (=amrap, as many rounds as possible)

Ännu lite mer plats:

Löparskor. Du kan ju faktiskt använda dem som sneakers också. Spring morgonjoggar, längre pass, backar, intervaller…

Du reser bort med tillgång till bil:

Ta med en medicinboll. Det är mitt favoritredskap. Det finns så himla många övningar man kan göra med boll! Och komplettera med en triggerpointrulle så håller kroppen sig glad under hela julhelgen!

Du reser bort med bil och takbox:

Packa med längdskidor såklart. Men det har du nog redan tänkt på. Pray for snow!

Du reser bort med bil och dragkrok:

Ta med en cykel. Att cykla med dubbdäck i snö, på skogsvägar och stigar, ser så himla mysigt ut. Äventyret väntar på dig och det är nu du är ledig och har tid att uppleva det!

träna på distans

Träning på distans i somras – i princip alltid möjligt!

intersport samarbete

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jäkla bra tips, tack 😀

  sandra 2013-12-12 21:02:24 http://halsoboost.webblogg.se
  Svara
 • Helena: oj det där är nog en smaksak. jag har en på 7 kg och tycker att den är bra till det mesta, skulle inte vilja en lättare!

  admin 2013-12-12 18:34:32
  Svara
 • Jag har länge funderat på att komplettera hemmagymmet med en medicinboll. Men om jag har förstått det rätt så finns olika vikter?! Vilken är lagom? Förstår att det här är en svår fråga att svara på, då det beror på hur pass stark och vältränad man är. Men högst subjektivt så får jag nog ändå klassa mig själv som ganska så stark!;)

  Helena 2013-12-12 07:09:11
  Svara
 • Tack Emma – bra tips som jag ska testa!!

  Träningsglädje 2013-12-12 02:00:26
  Svara
 • Bra tips 😀

  Saras Träningsblogg 2013-12-11 21:14:43 http://monch.blogg.se
  Svara
 • Får jag komplettera med några tips?
  Jag brukar köra Fitness Blender, som har massvis av olika program gratis (www.fitnessblender.com).
  Och Yogadownload.com, som är som Yogabe fast amerikanskt. Jag gillar amerikansk yoga och de har många korta gratisklasser, om man inte vill betala. Själv prenumererar jag – och det är det värt.
  I går bestämde jag mig också för att pröva Crunch Live. Den första veckan är gratis, sedan kostar det 10 dollar i månaden. Också amerikanskt och ett av mina gamla favoritgym. Har bara hunnit pröva två klasser hittills och än så länge finns det ganska få. Men jag gillar idén att kunna köra mitt gamla amerikanska favoritgyms klasser hemma i vardagsrummet.

  Ha en skön resa!

  EmmaS 2013-12-11 20:56:50
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger