Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nyttigt julgodis

Det här med nyttigt kan man tycka vad man vill om och på det stora hela är allting relativt. Man ska ju äta för både kropp och själ och så vidare. Jag tycker till exempel man ska tänka på både ”calories and chemicals” som jag skrev om för dryga 2 år sedan. Och det är bara ett perspektiv på det hela. Oavsett så är det för det mesta alltid bättre att äta sådant som tillför kroppen bra grejer än det omvända.

Så ska man äta julgodis (vilket man såklart ska om man vill – det är ju jul!) tycker jag att man med fördel ska rulla chokladbollar med julsmak (verkligen supergoda!) eller baka dessa kokostoppar med saffranssmak (fast jag hade kanel i mina). Och så kan man göra tryfflar med bra kokosolja och riktigt fin choklad eller rosta nötter med härliga kryddor. Med kokosoljan som är kvar tycker jag att du ska göra kroppsscrub med choklad. Och så ska man äta en skumtomte eller två eller femton för de kan vara det bästa med allt julgodis.

Om ni tycker att jag gick som katten med het gröt i början av det här inlägget så håller jag med. Oavsett vad man skriver om nyttig mat så kan det tolkas in i det oändliga. Äta socker vs inte äta socker. Hysteri vs hälsosamma val. Och så vidare i all oändlighet.

nyttigt julbak 3

nyttigt julbak 5

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Med lagom och sunt förnuft kommer man långt.
  🙂

  Camilla 2013-12-09 22:30:56 http://millaf73.blogspot.com/
  Svara
 • Att inte äta onyttigt kanske kan vara …. ohälsosamt? Det som gör att det blir hälsa kan vara det vi känner i skallen – mår man bra av det ena eller andra valet: go for it! Jag skulle må jättedåligt av att inte äta de fantastiska glutenfria lussebullarna som jag la ner hjärta och själ i. Skulle jag äta det varje dag, tror jag magen skulle må mindre bra. Så lite lagom är alldeles rätt för mig. Så välj vad som är hälsa utifrån regeln att hälsa ska vara ångestfritt! Sa´ru katten runt het gröt? Jo men visst 🙂

  Emilia 2013-12-09 13:14:32 http://www.enemilia.blogg.se
  Svara
 • oh, massa gott =) dom små söta topparna, har du recept på dom?

  Mari 2013-12-09 07:19:43 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Ja, det är svårt att tala/skriva om utan att kliva någon på tårna eller tolkas knasigt.. tyvärr!
  Min grundregel som hänger kvar från tiden som sjuk, är att aldrig säga ”nyttig/onyttig” utan OM nåt så använder jag hälsosam/ohälsosam. Inte för att det egentligen är skillnad kanske, men för att jag så starkt minns hur jag (av någon orsak) taggade till så annorlunda på orden nyttigt/onyttigt. Hälsa handlade mer om mående och liksom… det var mer ”själsligt”, medan nyttigt förknippades med mani och strävan efter förändring, förbättring.. ångest. Det är negativt för mig, bara.
  Ahja. Jag tycker att man väl kan äta både och 🙂 så gör jag hela året och även kring jul. Julgodis från ica smakar också gott, jag tycker det. Det älskar kemikalier, konstgjorda färgämnen och allt det där andra man finner i lösgodishyllan – ”tyvärr” eller vad man ska säga. Så jag äter det. Jag älskar också nötter, mörk choklad och frukt. Så jag äter det också 🙂

  ps, du är grym.

  Fanny Roethlisberger 2013-12-09 05:25:16 http://www.bloggaromtraning.se/roethlisberger
  Svara
 • Medvetna val och sunt förnuft kommer man långt på tror jag 🙂

  Saras träningsblogg 2013-12-08 21:01:19 http://monch.blogg.se
  Svara
 • Ja, det kan diskuteras i all evighet.
  Men som du säger; allting är ju relativt. Och hälsosamt för en person betyder inte samma sak som för en annan. Jag tror det handlar mycket om sunt förnuft i grund och botten. Att man försöker äta bra mat, med lite tillsatser och E-ämnen, gärna ekologiskt. Och att man äter näringsrik mat i kanske 85-90 % av tiden. Resterande del kan man faktiskt unna sig lite gott, utan att det är ”hela världen”.

  Men som sagt, diskussioner, diskussioner, diskussioner….. 🙂

  Rund är också en form! 2013-12-08 19:17:17 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger