Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Millopp

Jag tror att det är bestämt nu. Idén landade liksom mjukt och fint i magen, hjärtat och förnuftet. 2014 ska jag springa några millopp och det ska bli huvudfokus för min löpträning.

Det passar mig perfekt på rätt många sätt. Dels har jag mycket lättare för att komma ut och springa pass runt 6-8 km än att ge mig ut på långpass på 15 km och över. Dels ska jag träna en del högintensiva löppass framöver och då är milen en tacksam distans att liksom få utlopp för den snabbhet (ja allting är ju relativt såklart) jag tränat upp mig på. Milen är heller inget jag behöver jobba upp psyket inför på samma sätt som långa lopp som jag liksom måste bearbeta rätt så lång tid innan. Det jobbiga med milen är att det är så intensivt under en relativt lång tid.

Samtidigt som jag har millopp som mål vill jag kombinera det med en av mina andra passioner i livet: upplevelser. Stora, klassiska millopp i Stockholm är därför inte prio. Förmodligen en upplevelse för många andra men jag har redan upplevt dem så jag vill göra andra grejer. Gärna millopp utomlands. Jag minns fortfarande mitt bästa lopp någonsin: 8 km i Amsterdam. Jag vill ha mer av sådant! Kanske finns det bra anordnade (och relativt flacka) millopp i London till exempel? Dit vill jag åka oavsett så det vore ju perfekt att köra en kombo.

Det finns såklart många fina millopp även hemmavid. Alla stadslopp och mindre millopp i mindre städer. Tyvärr var Falkenbergs stadslopp något av det tråkigaste jag sprungit så just det loppet ska jag hålla mig borta från, men min sambo sprang en mara i Blekinge och de ordnade millopp samtidigt så det ska jag spana in. Förmodligen blir det som så att millopp utomlands kommer jag att planera in och boka långt i förväg – medan millopp hemmavid får bli mer spontana tillställningar.

Har ni bra tips på riktigt bra millopp så kommentera gärna!

boston marathon

Bilder från Boston Marathon 2013, ungefär exakt där bomberna gick av en timme senare. Vi kommer åka till dit även 2014 eftersom min sambo (bild ovan) ska springa igen. Boston stands as one. Att springa lopp i USA verkar vara fantastiskt (utan bomber dock) och jag skulle så gärna vilja springa ett lopp någonstans där. Gärna en halvmara faktiskt – hela mitt inlägg om millopp till trots…

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Kul med en ”ny” sträcka att sätta tänderna i. Mina två favoritlopp är Kullamannen och Yddingeloppet, båda två fina traillopp. Visserligen måste du välja på 6 km eller 12 km på på båda. Det är fina upplevelselopp i vacker natur. Kullahalvön ligger ju dessutom inte så värst långt från Halmstad.

  Nellie 2013-12-08 16:39:23 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Om du har sprungit i Halmstad och Falkenberg måste du ju testa Varbergsloppet också, det är 10 km. Jag har i och för sig inte provat det (en mil är ju så långt!) men Varberg är fint att springa i och loppet går både inne i stan och längs havet. (Andra lördagen i juli)
  Dessutom ingår loppet i Varbergsklassikern om du vill utveckla det till en större utmaning 🙂
  Hoppas att du hittar och kommer springa massor av fina milar runt om i Sverige och världen.

  Pyssel och Papp 2013-12-06 12:43:19 http://pysselochpapp.blogg.se/
  Svara
 • Något av det roligaste milloppet jag sprungar är Midnattsloppet (dock bara sprungit i Gbg)!

  Svara
 • Kolla in Stockholm tunnerrun!! http://www.lidingoloppet.se/tunnelrun/ Kommer bli ett av nästa års absolut coolaste lopp!! Annars är Bryggloppet på smögen ett litet mysigt lopp med rätt kuperad bana.. om du vill ta en tur till Västkusten 😉

  Mvh Kajsa från västkusten

  Kajsa 2013-12-05 12:33:09
  Svara
 • I november har du chansen att springa i norra länkens tunnlar innan all trafik släpps på, en chans ett lopp. Jag tyckte det lät kul, och så är det ju ett tag till nov också!!

  Nettan 2013-12-04 11:03:50
  Svara
 • Kåsebergaloppet på Österlen – ett milopp där man rundar Ale Stenar (fantastisk utsikt) och därefter springer bland fälten på landet. Ett litet och mysigt lopp som brukar gå i mitten av augusti.

  Anna 2013-12-04 10:43:38
  Svara
 • I min hemstad Sollefteå har det gått ett millopp i juli de senaste åren, i samband med Nipyran. Kan dessutom kombineras med både simlopp och cykel om en vill!
  https://sites.google.com/site/sollefteaatrippeln/

  Ewa 2013-12-04 08:50:05
  Svara
 • Löparfest i Stockholm i januari. Löparna bär självlysande armband & det bjuds på ljusshower, eldkonstnärer, DJs, m.m:
  http://www.winterrun.com

  My Next Workout - hittar ditt nästa träningsevent! 2013-12-04 07:51:48 http://www.mynextworkout.se
  Svara
 • Åh! Har lust att haka på den här underbara idén! 🙂

  Dessi 2013-12-04 00:03:03 http://www.dessi.se
  Svara
 • Nice halvmara i slutet av april har även ett millopp. Fantastisk stad, medelhavet på vårkanten, god mat

  Sopheia 2013-12-03 22:09:40
  Svara
 • Tjurruset vettja, en mil fast lite lerigt!?

  Nina L 2013-12-03 21:46:13
  Svara
 • Tjejmilen i NYC i juni?

  Nina L 2013-12-03 21:45:45
  Svara
 • Kul!! Milslopp är ju toppen!

  Saras Träningsblogg 2013-12-03 21:43:42 http://monch.blogg.se
  Svara
 • Jag kan varmt rekommendera Tällbergs marathon, de har både halvmara men också kvartsmaran som nästa sommar heter Tällbergsmilen. Där sprang jag mitt första lopp, så fantastiskt vackert att det inte går att beskriva. Målgång vid Siljan och bara att gå ner och slänga sig i sjön. Titta på bilderna!
  Där är den, den där känslan 🙂
  http://www.tallbergmarathon.se/

  Camilla 2013-12-03 21:37:33 http://millaf73.blogspot.com/
  Svara
 • Om du vill ha ett fint millopp på västkusten så är varbergsloppet i juli riktigt fint. Man springer på strandpromenaden största delen av loppet och det är mycket finare än i Falkenberg 🙂

  Jenny 2013-12-03 21:24:44
  Svara
 • Jag sprang varbergsloppet i somras i början av juli. Härlig bana påminde mycket om Halmstad och känslan man får där när man springer längs havet. Lycka till!

  Lotta 2013-12-03 21:14:25
  Svara
 • När du skriver åtta kilometer i Amsterdam tänker jag att det måste vara en perfekt längd. Har aldrig sprungit ett åtta km långt lopp. Lycka till med milarna!

  Jeanna 2013-12-03 20:04:01 http://Minatraningstajts.se
  Svara
 • Tycker du ska springa ST Hans Extreme i Lund! Det är upp och ner i backarna i Lunds St Hans. Inte jättestort lopp men jag gillar det! Det är 2 varv eller 4 varv, jag tar alltid 2 varav=5 km men det känns verkligen som 1 mil. Fundera på det! Jag älskar det, brukar ligga i maj ngn gång, typ en vecka efter GBGs-varvet. /Christine

  Christine 2013-12-03 19:12:07
  Svara
 • Asics Grand 10 Berlin kan jag varmt rekommendera. Loppet går i oktober. Flack fin bana och öl vid målgång. Fint att kombinera loppet med att uppleva Berlin.

  Stina 2013-12-03 18:36:12
  Svara
 • Lövångerloppet här i vår lilla by Lövånger såklart! Med bl.a. distanserna 8km och 15km :-). Lövånger ligger i norrland nästan mittemellan Skellefteå och Umeå, längs kusten. Så välkommen den 5juli :-)! Själv brukar jag springa 8, men jag kanske drar till med 15km då jag ligger i träning inför 30km Lidingölopp nästa år!

  pia 2013-12-03 18:11:13 http://baramittlillahem.tumblr.com
  Svara
 • Ellers vil jeg virkelig anbefale denne: http://www.letour.no HER er det virkelig fin natur! Enda penere enn i Tromsø.

  L 2013-12-03 18:01:25
  Svara
 • Du fick mig att vilja välja löpning 🙂 Jag tänker att det är ett alldeles utmärkt sätt att lära känna sitt land. Ta tåget/flyget och sen springa en mil. Jag slår ett slag för Hässelbyloppet, med flack bana! Jag blir sugen på städer som inte ligger alltför långt bort från Sthlm, så att man bara är borta över dagen. Det här ska funderas på. Tack!

  Emilia 2013-12-03 17:29:24 http://www.enemilia.blogg.se
  Svara
 • ”Jättelångt” mellan Grisslehamn och Norrtälje kommer i år gå även som stafett (totalt 6,8 mil). En av sträckorna är 10 km (resten 7, 15, 15 och 21). Så dra ihop ett gäng och kom och kör den första Jättelångtstafetten i historien

  Charlotte 2013-12-03 17:06:36
  Svara
 • Inte en mil men 8km ,Trosa stadslopp är mysigt om man kombinerar det med en tur i byn innan:)

  Elin 2013-12-03 16:30:55
  Svara
 • 4. januar er det Mørketidsløp i Tromsø hvor bla mila er gren. Kanskje en opplevelse verdt å få med seg når sola ikke er her.

  L 2013-12-03 16:08:10
  Svara
 • Det finns 100-tusentals millopp i och kring London, året runt. Kolla på www.southernrunningguide.com
  Brighton halvmaran lär vara väldigt fint, har inte sprungit själv men har hört många säga det. Fast det är ju inte i USA men också nära London

  Maaike 2013-12-03 15:36:11
  Svara
 • Men millopp som är de jobbigaste… du är galen 🙂
  Å andra sidan är de tämligen snabbt överstökade och man slipper ha ont i benen på shoppingrundan dagen efter, så det är en ganska klok satsning ändå ! Väntar med spänning på alla lopp-tips du får, jag vill också springa roliga upplevelselopp!

  Anna (orka mera) 2013-12-03 13:30:07 http://piggelina.se
  Svara
 • Kul med nya utmaningar.
  Kom och spring ”Lights in Alingsås” vet ja´! 🙂

  Rund är också en form! 2013-12-03 13:27:15 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Rekommenderar Hot Chocolate run – 15 km går i många städer i USA. En riktig fest! Sprang i Seattle förra året.

  http://www.hotchocolate15k.com/

  pilla 2013-12-03 12:49:40 http://pernillabredolt.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk