Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hemmaboven

Lofsan skrev ett bra inlägg för en tid sedan om att man tappar rätt mycket vardagsmotion när man till exempel jobbar hemifrån. En typisk dag i mitt hemmajobbande kan t.ex. se ut såhär: jag vaknar och går via köket direkt till min dator och börjar jobba. Det är typ 10 meter. Sedan sitter jag och jobbar fram till lunch. Har jag (o)tur måste jag gå till ICA för att köpa ingredienser till lunchen. Dit har jag kanske 400 meter. Ibland kan jag bara gå till kylen. 8 meter. Och så rullar det på. Har jag ett tight jobbschema kommer jag knappt ut alls. Ibland måste jag gå till posten. Dit har jag 100 meter. Det är lätt hänt att jag inte får särskilt många minuters vardagsmotion på en dag. Med träning så får jag typ 1 timmes rörelse.

Det jag skrev ovan är worst case. Ofta har jag något ärende på stan eller så – men – det är på långa vägar inte lika mycket som när jag jobbade på kontor. Därför måste jag vara noga med att se till att jag tar mig ut, eftersom det liksom inte händer per automatik som förut.

En powerwalk är ett utmärkt sätt för mig att få rörelse i kroppen, utan att slita på den. Dessutom är det bra att komma ut och få lite inspiration av det slag som jag inte får framför datorn. Eftersom jag är en tant och en nyhetsjunkie så går jag gärna i samband med P1:s morgonsändningar eller allra bäst – Studio 1 i P1 mellan klockan 16-18. Jag minns till exempel exakt var jag var ute och powerwalkade den första dagen då det rapporterades om den dramatiska revolutionen i Egypten 2011.

Summa summarum så vill jag få in mer mängd i mitt träningsschema eftersom jag ofta rör på mig för lite i mitt jobb. Utmaningen består i att prioritera tiden. November handlade om att göra bra val och ikväll valde jag 60 minuters powerwalk istället för tända ljus och soffan. Det myset fanns kvar, och kändes lite bättre, när jag kom hem.

sara 8

Jacka // Variant jacket från Marmot. Mössa // Nisse hat från Seger.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Att ta bilen till jobbet skapar iof inte mycket mer vardagsmotion. Tur att jag har min plats högst upp, det blir ändå ett par vändor upp och ner för trapporna på en dag.

  Nellie 2013-12-01 20:46:31 http://Www.flyinghippo.se
  Svara
 • Jag förstår hur det kan bli, men ny forsknig visar på att om man står upp och jobbar eller bryter sittandet med några minuter varje timmar minskas de negativa effekterna av stillasittandet drastiskt, bättre än inget, även om man inte får själva ”motionen” 🙂

  sophia 2013-12-01 11:46:18 http://sophiaalldaylong.blogspot.se
  Svara
 • Det där har jag inte ens reflekterat över men det är helt sant att nu när jag är hemma så är det mindre vardagsmotion! Inte bra! Behöver göra något mer för att ändra på det!

  Karin 2013-12-01 08:37:54 http://karinsnyaliv.blogg.se/
  Svara
 • Tycker det är intressant det där… hur olika nivå på vardagsmotion man har. När jag jobbar (inte hemma dock )rör jag mig väldigt lite, springer dit o hem och tar alltid hiss, har typ 10 meter till toan, 10 m till kaffet, skrapar ihop ca 100 m på lunchen och kanske 100 m till på väg till o från möten. Nu är jag betydligt mer aktiv, kryper på golv, lyfter 8kg Knytte och fixar en del hemma, och det känns att kroppen får med aktivitet!

  Snorkkis 2013-12-01 08:28:21 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Åh för mig är det tvärtom. Jag sparar så mycket stress och restid att jag alltid tränar en timma plus går de dagarna jag jobbar hemma. Önskar jag kunde jobba hemma jämt. Är jag på kontoret hinner jag knappt med toa…

  Katarina 2013-12-01 00:13:42 http://katarinaratcliffe.se
  Svara
 • Har det likadant här. Åtta steg från sängen till frukosten och sen åtta nya steg till datorn och jobb.16 steg innan lunch liksom… Man borde kanske börja promenera till jobbet även om det innebär att man går en runda istället för från punkt A till punkt B. Så får det nog bli!

  Anna (orka mera) 2013-11-30 22:17:46 http://piggelina.se
  Svara
 • Jag förstår precis och har faktiskt mätt olika dagar med en Bodymedia. De dagar jag jobbar hemma istället för att tåg + tunnelbanapendla så gick jag 8000 steg mindre och min förbränning var mycket låg. Smart val med pw av dig!! Ha det bäst!!!

  Lotta 2013-11-30 21:46:08 http://Www.fokuseradenergi.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger