Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

4*4 minuters intervaller

4*4 minuters intervaller. Min favorit alla kategorier – för att det är mentalt enkelt. Mycket enklare än 1*16 minuter till exempel, även om ansträngningsnivån skulle vara densamma.

Jag hade pulsbandet på mig och ville ligga typ på tröskel. Att ligga på, under och över är en hårfin skillnad. Jag känner min kropp rätt (läs: extremt) bra även om jag inte alltid tror det själv. Men, det är skönt att bekräfta känslan jag har i kroppen med en siffra på ett pulsband. Jag har hög maxpuls. Riktigt hur hög vet jag faktiskt inte exakt. Men om jag skulle göra något form av test så skulle det vara mer intressant med ett laktattest tror jag. Oavsett, så ligger min maxpuls en bit över 200 (208 var min uppskattning för 7 år sedan). Min upplevda mjölksyretröskel ligger runt 187-190 slag per minut, utifrån känslan idag. Mjölksyretröskeln är ingen helveteströskel, som man kanske tror. Jessica skriver bra om det i det här inlägget.

Mina intervaller sprangs på (typ) 182 slag, 191, 188 och 188 slag per minut. Det var inga kräkintervaller – men det var jobbigt. Ungefär 85% jobbigt av mitt max skulle jag säga, vilket också är en ungefärlig definiton av det där med tröskel utifrån % av maxpuls. Efter dagens pass noterar jag att jag är snabb på att komma upp i zonen för tröskelpuls och att sedan behålla ungefär samma pulsslag utan att det stegras ytterligare. Jag tar också med mig känslan från 190+ slag per minut (från intervall nummer 2) där jag känner en tydlig skillnad i hur tröttheten accelereras i kroppen och hur jag får kämpa med växlar jag inte har (min mjölksyretröskel är passerad).

Mellan varje intervall vilade jag i 2 minuter. Under intervallernas hade jag coachning från Grabben som rapporterade såväl tid som puls. Oerhört bra! Vi sprang på en bit av Prins Bertils stig i Halmstad, utmed havet och under strålande sol. Ett riktigt kvalitetspass på flera sätt!

Halmstad 3 sara

Halmstad 10

Halmstad 17

Halmstad 18

Halmstad 19 adidas marathon10

Halmstad 20

Halmstad 21

Halmstad 23 snabbafotter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk