Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nespresso chai

Jag läste på en blogg att Nespresso lanserat nya smaken chai. Jag gillar chai så jag blev nyfiken och när jag var ute på stan häromdagen köpte jag några rör chai och fyllde på med min standardfavorit Roma. Chaismaken var god, men smakar det chai? Om det skulle smaka chai, vad skulle det då smaka? Vad är ens chai? Jag tänker pepprigt. Chaite, du vet. När jag dricker chaite gillar jag den peppriga smaken som mjukas upp med massor av honung. Chailatte som finns att köpa på typ Espresso house smakar som en flytande slät bulle men det var så länge sedan jag drack det att jag inte hade en tanke på att Nespresso chai skulle smaka så. Vilket det heller inte gjorde.

Jag har också ägnat några tankar år det faktum att jag påverkas av bloggar. Mer så än av tidningar. Och massor mer än av reklam. Jag vet ju inte säkert, det är så mycket som sker undermedvetet, men det är så jag uppfattar det. Är det en produkt jag i grunden gillar så spelar det mindre roll hur mycket jag gillar bloggaren, jag blir nyfiken ändå. Men har jag ingen betydande uppfattning om produkten men gillar bloggaren så blir jag också mer nyfiken på produkten.

Sådant som jag köpt efter att ha läst om det på bloggar är Kevin Murphy (extremt bra hårprodukter) och Frödinge ostkaka med saffranssmak (inte så wow). Exempel på sådant jag fortsatt köpa efter att ha fått PR-utskick är Arlas proteinyoghurt (jag gillar konsistensen). Med det sagt så är smaken väldigt mycket som baken. Jag läser ibland tester och förvånas över hur mycket en panels åsikt skiljer sig, dels panelen sinsemellan och även jämfört med mig.

nespresso chai 5

nespresso chai 4

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hur har jag kunnat missa chai-smaken?!? Chai för mig är kardemumma, ingefära, nejlika, svartpeppar. Synd att det inte verkar smaka så mycket. Ett rör får det nog bli ändå.

  Nellie 2013-11-15 22:26:17 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Ah, med tanke på det du skrev där att påverkas av bloggar! JAG MED! För nu MÅSTE jag testa Nespresso chai 😀

  Saras Träningblogg 2013-11-14 16:49:51 http://monch.blogg.se
  Svara
 • Bara för det så var jag tvungen att köpa hem chaipoddar. För mig ska chai smaka precis som Sofia säger: pepparkaka med mjölk och honung – starkt och sött liksom. Få se vad jag tycker om nespressos variant. Mina favoriter är annars Dharkan, Indriya och Arpeggio (men bara som espresso).

  Lotta 2013-11-14 14:42:22
  Svara
 • Åh, låter ju gott men då vill jag ju att det ska smaka chai-igt. Vilket i min värld är kryddigt… Vilket kanske inte är sant för jag har druckit chai-latte exakt en gång och tyckte det var sådär, hehe!

  Beatatjata 2013-11-14 11:19:59 http://beatatjata.wordpress.com
  Svara
 • Själv har jag gått tillbaka till vanligt klassiskt bryggkaffe, blir faktiskt oftast godare än kapselvarianterna tycker jag. 🙂

  Mats 2013-11-14 11:12:49 http://www.matsljunggren.com
  Svara
 • Katarina: haha ja du ser!

  Upp&Hoppa: ja, kaffe smakar det ju. men tänk typ varm choklad, det kan ju ha smak av olika saker. typ chili. lite så är det med kaffe som har smak. det är ju bara en hint liksom. men jag hittade ingen hint i min chai. 😉

  admin 2013-11-14 09:04:29
  Svara
 • Jag tänker jul och kardeumma, lite pepparkaka lite pepprigt, men faktiskt med rund smak. Men kaffe är väl kaffe? Jag har svårt att se att kaffe verkligen får tydlig smak av något annat än kaffe, men så är jag juingen kaffedrickare alls, så det fallerar ju redan där.

  uppochhoppa 2013-11-14 08:57:01 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Spännande! Det första jag tänkte var ju att jag måste smaka. Blir nästan mer triggad nu då jag undrar vad det egentligen smakar. Visst påverkas man.. 😉

  Katarina 2013-11-14 08:45:33 http://Katarinaratcliffe.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger