Jag fortsätter att beta av skidbacke efter skidbacke. Nu har jag tagit mig uppför 5 till. Dessutom på ny mark för den här utmaningen. Jag begav mig iväg till Nabbabacken i Alfta som numer huserar Alfta bike park. Ett bra initiativ på mark som förut varit populärt bland allehanda frilufsare men som på senare år dött ut. Nu hänger en ny målgrupp här och i somras arrangerade man en VM-deltävling i dirt/slopestylecykling.

Med mig på dagens backpass hade jag springhunden. Ni känner igen henne från tidigare. Hon var lite undrande när vi sprang uppför och nedför om och om igen men skötte sig utmärkt som backintervallhund. Och som fotomodell.

Vädret var smått magiskt på förmiddagen. Det såg himla tråkigt ut innanför fönstret med grådimma men väl utomhus så bröt solen igenom dimslöjorna och skapade ett häftigt filter. En upplevelse i sig! Dubbelt upp med svettpärlor i pannan och fullt fräs på flåset.

alfta bike park 1

alfta bike park 2

alfta bike park 3

alfta bike park 5

alfta bike park 6

alfta bike park 96

alfta bike park 99

0