Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Raw chocolate spread

Med risk för att bli tjatig och rada upp matinlägg på matinlägg men det här med chocolate spread alltså. Jag dör! Det är inte som nutella (som är baserat på hasselnötter) utan mer chokladigt och ett busenkelt och mumsigt pålägg på till exempel fröbröd som jag också bakade till lite snabbt och ställde in att torka på låg värme i ugn i ett gäng timmar.

För att göra chocolate spread (som går utmärkt att göra raw om du använder raw kakao) blandar du 3 msk kakao och 3 msk kokosolja med ca 3 msk kokossocker och ett uns himalayasalt. Det är liksom grunden. Sedan kan du addera diverse superfoods och lite smaksättning. Jag hade i lite kanel och vaniljpulver som smak. Och lecitin och barley eftersom receptet från boken Supermat föreslog det. Men man kan ju ha i lite vad som helst som inte smakar för mycket. Spirulina hade nog inte varit någon hit. Men lingonpulver skulle kanske funkat…

Fröknäcket svängde jag ihop helt på eget bevåg. Basen består av frön: solrosfrön, chiafrön, linfrön och lite fiberhusk. I med vatten och rör runt. Det ser grönt ut på bild för jag hade i spirulina. Och hampaprotein. Och havssalt. Bred ut på plåt och låt torka länge. Ska det vara raw så är det ju typ max 40 grader som gäller – men jag fuskade och torkade mina på 100. Det tar lång tid ändå…

raw chocolate spread 3

raw chocolate spread 5

hemma 1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger