Torsdag på Playitas och jag och Annika är ambitiösa och bestämmer löpardejt till klockan 07.10. Jag ser dock till att snooza fram det till 07.15. Ön Fuerteventura är lite morgontrött och solen har ännu inte orkat upp men det blir ljusare för varje minut. Vi springer den röda cykelbanan bortåt. Den första kilometern bär konstant uppför men efter en natts sömn så är ju benen pigga. Eller inte… Efter ett tag vänder vi och då börjar vi möta andra löpare som också börjar dagen med morgonjogg.

På frukosten väntar kaffe, frukt, ostar och annat. Frukost är typ alltid dagens bästa måltid. Annika och Johan går ner till multicourten och kör ett pass body combat medan jag promenerar till den svarta lavastranden och läser bok i en solstol. Det är fortfarande lite morgondisigt och när jag som bäst spanar ut över havet ser jag 2 stand up paddlare dyka upp från typ ingenstans. Jag försöker fånga dem på bild men de rör sig envist alldeles för långt bort.

Klockan 11 är jag inbokad på circuit training – cirkelträning. Solen gassar och det är varmt. Bredvid oss öser ett gäng på med volleyboll och utsikten åt andra hållet bjuder på olympisk pool och turkost vatten. Instruktören, en tjej från Danmark, komponerar ihop ett pass med väldigt många stationer som vi kör 2 varv. Dips, utfall, burpees, boxjumps, hopprep, benböjshopp, russian twists, crunches, ryggresningar, boxning, plankor och allt möjligt. Ett kul pass med musik som dånar medryckande ut ur högtalarna. Jag kör plattan i mattan så till den grad att jag har världens blodsockerfall efteråt och kan inte dricka en Fanta lemon fort nog.

Vi går hem till villan och jag duschar iskallt och sedan kastar jag mig i poolen och sitter i vattnet och läser bok i solen. Sedan lägger jag mig i en solstol och… somnar!

Till klockan 15 har jag och Grabben bokat en personlig red cord-klass. Jag har kört en del med redcord men mest med trx och Casalls multibalance trainer men jag får ändå tips på lite nya övningar. Bland annat en rolig utfallsövning där man har den främre foten i handtaget (här funkar redcord bättre eftersom man kan byta handtag) och kör utfallssteg. Oftast har jag haft den bakre foten i handtag (eller på bänk eller liknande). Svetten rinner och musklerna får jobba – igen.

Efteråt funderar jag på om jag ska träna lite mer innan avslutande stretch and relax-klassen klockan 18 men vi är rätt nöjda. Istället avslutar vi träningsdagen med att sträcka ut kroppen under en varm kvällssol tillsammans med alla möjliga träningsglada. Annika simmade några timmar tidigare tillsammans med det brittiska landslaget och närmast oss på mattorna ligger en härlig blandning glada motionärer och mer hårdtränande sådana.

Playitas 307 stand up paddling

Stand upp paddling bland båtarna i viken

Playitas 310 multicourt

Ett gäng öser body combat. Hittar ni Annika?

Playitas 312 olympic pool Playitas 315 apollo

Poolen och beachvolleyplanen

Playitas 317

Grabben kör inte så många klasser men dyker upp lite nu och då mellan löppassen

Playitas 318 training Playitas 321 training

Playitas 322 training Playitas 326 training

Cirkelträning – bland det roligaste jag vet just nu!

Playitas 327 volleyball

Volleybollgänget kör vidare

Playitas 330 supermarket

Kostar på mig ett leende efter lite energipåfyllning – blodsockret var kört i botten efter cirkelpasset

Playitas 331 bicycling

Går förbi den här racern på väg hem och kan inte låta bli att fota. Strax bortanför står ett helt rum med typ likanada – redo att hämtas och cyklas på för den som vill.

0