Såhär på självaste valdagen har jag fått ett tecken! Min rygg som varit lite knepig sedan typ jättelänge har gett med sig. Efter en snabbrull på min foam roll. Annika hade med sin foam roll till Playitas och rullade så gott som varje dag och även om jag gav den ett – förvisso väldigt kort – försök så kände jag ingen skillnad. Ingen skillnad har jag heller känt efter mina senaste 2 naprapatbesök jag gjort här uppe i Sälen även om naprapaten tyckte att hon hittade vissa grejer högt upp i ryggen. Hon tryckte till mig lite här och där och det knakade till, men så värst rörligare kände jag mig inte. Men som sagt, en snabbrullning med en svart springhund hoppandes på mig, och jag hörde hur det knakade till i ryggen och min stelhet försvann. Hallelujah!

Jag har inte skrivit om det så mycket men jag har varit oändligt stel och liksom tappat all kraft när jag böjt mig fram. Det har kommit när jag till exempel gjort benböj och jobbat mycket med just sätes- och höftmuskulatur. Det har inte varit särskilt frestande att gå till gymmet för att köra tung styrka när jag känt mig allmänt orörlig men konditionsträning har för det mesta funkat fint. Jag läste en kommentar på Facebook om en tjej som beskrev samma symptom, men som blivit “helad” av en tuff benmassage. Det tycker jag personligen lät förfärligt jobbigt (jag går hellre till tandläkaren än får benmassage) så om lite rullande hjälper är ingen lyckligare än jag.

PS. Jag hoppas att jag inte jinxat detta nu…

foam roll

hemma i sälen 12 springhunden

Min foam roll från Casall på översta bilden, och springhunden på den nedersta.

0