Vilken kanondag! Jag har äntligen tagit mig ut på fjället och sedan har jag utmanat mitt kontrollbehov. Men vi tar det från början!

Sovmorgon och frukost på ägg och superjuice. Idag mixade jag apelsinjuice med spenat, kiwi och citron så att den blev knallgrön och syrlig. Förkylningen är mycket bättre men jag föreslog fjällvandring istället för traillöpning. Vi valde samma led som jag sprang förra veckan: 8 km runt Östfjället. Rätt så snällt och rätt så lagom.

Jag klädde mig som en längdskidåkare. Som för det mesta när det gäller kläder för vinterkonditionsidrott så är det Craft jag väljer. Jag har precis fått några plagg från höstens och vinterns kollektion och idag såg jag till att klä på mig för att inte utmana kroppen för mycket. Temperaturen visade 8 grader och utanför fönstret strålade solen. Upptill hade jag understället Active extreme concept piece och jackan WP Stretch. Båda två är favoriter sedan lång tid tillbaka. Underställ började jag med i augusti… Nedtill hade jag faktiskt längdskidbyxor. Det var det mest fjällvandriga jag hade. Jag toppade det med handskar som man kan göra lite allt möjligt med men som mest är till för längdskidåkning. Summa summarum så kan man nog säga att jag fjällvandrade i längdskidstass.

Efter vandringen åkte vi till Experium i Lindvallen och åt brunch på O’Learys. Jag har inte hängt så mycket på Experium under min tid i Sälenfjällen men här finns bowling, äventyrsbad, restauranger, Wayne’s och bio bland annat. Jag utmanade mitt kontrollbehov på badet och åkte massa vattenrutschbanor. Läskigt i början – men sjukt kul. Vi badade också i den tokvarma bassängen där man kan simma utomhus. Hit måste jag tillbaka i veckan – då blir det att spana in bastuvärlden!

Sälen Östfjället 1 copy Sälen Östfjället 2 copy

Sälen Östfjället 6 copy Sälen Östfjället 7 sara

0