Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Har jag tråkigt?

Istället för styrketräning så gick jag hem efter jobbet. Jag började känna mig snorig efter lunch och hellre vila än köra på och bli sjuk. Jag har en del jobb att ta tag i så en helkväll hemma sitter fint. Även om jag har valt att leva TV-fritt så har jag ändå långa listor på grejer att göra som liksom aldrig tar slut.

Jag har bänkat mig i soffan med mormors raggsockor och varmt vatten med citron. Förutom C-vitamin så innehåller citron kalium som stimulerar hjärnan och nervfunktion och så balanserar det pH-värdet och är bra för matsmältningen. Av det där är nog c-vitaminaspekten det bästa för min eventuella förkylning som jag försöker mota i grind.

I en kommentar fick jag frågan om det inte är tråkigt att vara ensam och jo, det är klart att det är. Jag saknar min sambo och så saknar jag vissa saker från Stockholm och Halmstad (precis som jag saknar grejer med fjällen när jag är i just Stockholm eller Halmstad – jag blir inte klok på det där). Jag saknar såklart att spontant träffa mina vänner om kvällarna, att äta frukost ute, att välja och vraka mellan gym och träningspass, Stockholm om kvällarna när allt lugnat ner sig, att jag ändå är nära de jag känner trots att vi faktiskt inte ses så himla ofta trots allt.

Men jag väljer att se på fjällivet som en investering i mig själv. Mer tid för mig, mer tid för min träning, mer tid för att uppleva och upptäcka och en fantastisk möjlighet att komma från stadsbruset. För allt det där bruset är något som jag verkligen inte saknar. Alla människor, att trängas och köa. All yta och alla saker som hela tiden skriker på att bli köpta.

Det är så rent här. Och med rent menar jag inte att det inte är skräpigt på gatorna utan att livet blir rent. Det finns liksom inte så mycket mer än luft, natur och internetuppkoppling. Knappt ens det sistnämnda faktiskt, jag surfar från mobilen för det mobila bredbandet från Telia fick slut på surf. Mycket märkligt med tanke på hur lite jag hann surfa på den.

hemma i sälen 30hemma i sälen 28

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag känner inte dig men….Du verkar vara en helt grym person. Som investerar denna tid på dig själv, Lugnet i Sälen!! + en del jobb 😉
  Hoppas du blir frisk snart.

  Sussi 2013-09-19 16:09:05 http://sussi8lull.blogspot.se/
  Svara
 • Åh Sara jag blir varm när jag läser det här 🙂 och det får mig att längta upp till Dalarna mer än nånsin. Jag försöker hela tiden samla energi med långa promenader i dom naturreservat som finns här nere. Men inget slår den friska Dala-luften, där om nånstans kan jag samla energi!

  Men i oktober ska jag få en långhelg i Rättvik, längtar!!

  Kram på dig!

  Frida Matsdotter 2013-09-19 13:07:19 http://matsdotter.shapemeup.se
  Svara
 • Å Sara, blir lite avis på dig ibland, själv far jag runt som ett skollat troll. Packar nu om väskan – mot New York:)

  Sara Althini 2013-09-18 23:27:42 http://www.minialthini.se
  Svara
 • Zink och D-vitamin! Samt lite bräkande skånska råder bot på de flesta bakterier! Jag ringer i morgon! Njut av friheten och magin! Vi längtar efter dig och finns ju här ändå liksom.

  Jessica 2013-09-18 22:15:40 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Nej tyvärr, ingen löpning för mig. Jag är skadad i en fot och måste försöka inse att jag inte kan träna löpning just nu och ett tag framöver. Otroligt svårt och jobbigt. Huvudet vill men foten kan inte. Samtidigt har jag lärt mig jätte mycket under senaste året, hur min kropp fungerar och hur mycket den klarar. Får bli mkt styrketräning & spinning i vinter, tur det finns alternativ 🙂 Håller tummarna för en riktigt fin helg! Må så gott 🙂

  Tessan 2013-09-18 22:04:26
  Svara
 • Det är nyttigt att ha lite tråkigt ibland. KLoka du som lyssnar på din kropp och vilar!!!

  Lina 2013-09-18 21:41:10 http://linasgodblogg.blogspot.se
  Svara
 • Mysigt att höra att du mår bra i själen även om du är förkyld. Jag reser mycket i jobbet och känner mig ensam ibland, så jag tolkade kanske in egen ångest:-) Jag känner av halsen så jag vilar sedan några dagar, vilket är trist. Tack för inlägget!

  Lotta 2013-09-18 21:39:11 http://Www.fokuseradenergi.se
  Svara
 • Samma med mig, kurerar förkylning i soffan. Hoppas komma i ordning för Formtoppen på lördag men det känns som att det kanske blir mer en promenad än löpning.
  Krya på dig!

  Camilla 2013-09-18 21:32:24 http://millaf73.blogspot.com/
  Svara
 • Låter himla skönt med lite fjälliv! Hoppas citronen hjälper 🙂

  Pelle 2013-09-18 21:07:00
  Svara
 • Låter underbart! Klokt att investera i sig själv.

  Karin 2013-09-18 20:44:48
  Svara
 • Marja: tusen tack!

  Sara: exakt!

  Jenny: ja, och jag blir så trött på det!

  Malin: minns faktiskt inte, har haft det i evigheter – men har sett liknande på Lagerhaus

  Tessan: hoppas vi får bra väder! ska du springa nåt av loppen som går?

  Emma: jag jobbar härifrån – med skidåkning fast med de digitala bitarna. så det är mest jobb, jobb, jobb för min del. men härligt ändå!

  admin 2013-09-18 20:17:55
  Svara
 • För oss som inte är insatta, vad gör du i fjällen? Jobb, ledigt, hemmajobb? Och vad gör du annars när du är på dina andra ställen, alltså vad jobbar du med?
  Låter himla härligt att kunna fly iväg, det är ju inte mångas livssituation som tillåter det. Jag försöker också- så länge jag kan. 🙂

  Emma 2013-09-18 20:14:16
  Svara
 • Hej hopp!
  Precis det du beskriver det betyder Sälen även för mig. Älskar att komma upp till lugnet, det avskalade och enkla livet. Luften, fjället & träningen. Åker upp på fredag, ska bli väldigt skönt 🙂
  Krya på dig!

  Tessan 2013-09-18 20:11:19
  Svara
 • Är också inne av samma anledning ikväll, irriterad i halsen. Hade hellre tränat. Älskar glaset du har på bilden, vartifrån är det? 🙂

  Malin 2013-09-18 19:50:26
  Svara
 • Just det där bruset hade jag gärna sluppit for oavsett hur man än gör så pockar det hela tiden på ens uppmärksamhet.

  Jenny 2013-09-18 19:43:36 http://jennyslillavarld.blogspot.com
  Svara
 • Det är bra att ha lite tråkigt ibland, då blir man kreativ!

  Sara 2013-09-18 19:18:30 http://traningenochlivet.wordpress.com
  Svara
 • Vilka underbara bilder du har! Låter klokt att satsa på att bli frisk istället för att träna 🙂

  Marja - Baka Sockerfritt 2013-09-18 18:48:10 http://bakasockerfritt.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk