Jag måste ta och än en gång hylla hösten lite. I en webenkät jag gjorde för några år sedan, som också publicerades i en och annan träningstidning, så är hösten den årstid vi gillar att träna på allra mest. Såklart! Vi är semesterpigga och nystartstörstiga och luften är klar och asfalten fortfarande halkfri. Några roliga lopp väntar förmodligen i kalendern och jag vet både en och två och faktiskt jättemånga som ska springa Tjejmilen eller någon av distanserna på Lidingöloppet. Hösten är verkligen en kanonårstid för träning!

Eftersom vi rider på stora träningsvågen just nu så finns det ett enormt utbud som väntar dig som är nyfiken men jag tror att det här kommer slå lite extra:

1

Hemmaträning! Men glöm den där DVD:n som vi förut stoppade i spelaren. Nu kan du ha ett fullfjädrat hemmagym på altanen. I butik finns en mängd redskap så som kettlebells, sandsäckar, hopprep, TRX och multibalance trainers, fallskärmar för löpning och alla möjliga grejer. Om du skulle hitta dig själv förvirrad bakom en balansbräda så finns telefonen som din guide med alla appar som redan gjort träningsprogrammet åt dig och som peppar dig hela vägen. På så sätt görs träningen tillgänglig för nästan alla. Inte ens i avsaknad av redskap finns en ursäkt – då väljer du programmet som guidar dig till träning med egen kroppsvikt.

2

Kort is king! Efter en lång tid av lopp som blir längre och längre och kompisar som rapporterar om än det ena och än det andra långpasset under svintidiga helgdagsmorgnar så är det åter hett att springa kort. Och då menar jag kort. På med spikskorna och ut på tartanbanan. Vi har länge velat träna styrka som proffsen – nu vill vi också springa på bana som proffsen. Med den rätta utrustningen, såklart!

3

Träning som får oss att må bra. Trots att kvällstidningarna ständigt vill propsa på oss träning som ett sätt att gå ner 10 kilo på 2 dagar så är vi många som förstår att träningsglädjen inte är långt borta om vi skiter i att träna för att ta bort grejer från våra kroppar och istället tränar för att fylla på med grejer. Som ny energi, endorfiner som skapar lyckorus, frisk luft till systemet eller så. Jag hoppas att den stora hälsovågen kan bidra med just detta och därför låter jag detta bli höstens tydligaste trend. Det skulle göra samhället och oss personligen en stor tjänst.

backintervaller sara sennan

intersport samarbete

0