Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Where the magic happens

Ensamheten kan verkligen vara påtaglig i fjällen. Såväl på sommaren som på vintern. Jag menar inte att man är ensam på fjället eller så, för det är ju alldeles uppenbart. Och man kan ju likväl vara alldeles, alldeles ensam på en sandstrand i Halmstad, på en äng i Skåne eller på Långholmen i Stockholm – också. Men i fjällen kan det ibland vara så väldigt mycket folk – men ändå alldeles tomt.

När jag begav mig mot backarna i Lindvallen ikväll så noterade jag att det stod bilar på många uppfarter. Här är mycket folk, men skidorna har man bytt mot cyklar! I vissa stugor var ljusen tända men det var ändå alldeles tyst och tomt på folk utomhus. Och det är den ensamheten som är så påtaglig: när det är massor med folk – men ändå inte. Samma känsla kan uppstå i Åre mitt under högsäsong. Ofta när det är mörkt och kallt och kväll och alla håller sig inomhus och pysslar med sitt. Det är ingen negativ känsla – den är mest bara bisarr.

Jag rev av 5 backar efter att ha vilat upp mig i soffan efter jobbet. På toppen av barnbacken (funkar faktiskt bäst att springa uppför) hade jag lite utsikt över dalen och såg de magiska slöjorna som steg uppför trädtopparna. Och jag tänkte att this is where the magic happens. På många sätt.

sälen lindvallen skidbacke

sara skidbacke 1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag ryser smått, fångar känslan. Magic. Träningsglädje talks är toppen! Jag rekommenderar den ( dig? :P) som promenadsällskap åt mina kunder när jag hälsocoachar. (:

  Majja, motivationsbloggen 2013-08-15 17:06:53 http://www.iform.se/blogg/motivationsbloggen
  Svara
 • Fitnesscoachen: exakt – kuglig! yes, just nu är jag här själv men du vet hur jag är – lite flängig av mig. så vi kommer ses rätt ofta ändå. och vi har ju levt typ såhär rätt ofta, när jag jobbade i sthlm och k i gbg och sådär.

  B-ROOM: 🙂

  Ida: kör hårt! ska ni cykla vasan? jag jobbar ju om dagarna och har inte ens en mtb… lite märkligt när alla runtomkring dels har semester och dels cyklar mtb. haha.

  admin 2013-08-13 23:59:29
  Svara
 • Hej! Jag och min sambo kom upp till Lindvallen i söndags och jag förstår precis vad du menar. Tyst och dött här borta vid Söderåsen också. Hör av dig om du vill pressa skiten ur en latmask som mig. Jag behöver cykla en lång sväng imorgon och gärna uppför. Huga! Har jag tur så åker vi till Rörbäcksnäs men mitt käre sällskap är lite krasslig så vi får se hur det blir. Må gott, sov gott. Kanske ses vi i backen annars 🙂

  Ida 2013-08-13 22:51:27 http://instagram.com/idajosefinlin
  Svara
 • Och jag längtar dit!!!!!!

  the B-ROOM 2013-08-13 22:47:57 http://b-room.se/blogg
  Svara
 • Jag förstår vilken känsla du menar. Lite kuslig sådär.

  Men du, på tal om det fast ändå inte, det är alltså så att du bor där uppe helt själv nu, utan Grabben? Eller? Modigt som fasen isf, det är jobbigt att vara ifrån varandra mycket även om jag vet att du är stark och självständig.

  Kram

  fitnesscoachen 2013-08-13 22:38:05 http://fitnesscoachen.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger