Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

”Kämpa!”

Jag ligger lite back! Att inte öppna datorn på typ 2 dygn hör till ovanligheterna men nu har det hänt. Sedan sist så har jag hunnit bada lite till – i finfina Undersvik på väg mot Järvsö, och så på ett ställe som kallas ”lilla Hawaii” (eller ”Finnskogens Hawaii) i sjön Amungen. Men jag har också fått besök av Grabben som både hunnit hit och hunnit åka söderöver och vi har plockat blåbär och som vanligt var det jag som tröttnade först. Dessutom har jag hunnit besöka såväl Majas Café i Regnsjö som surdegsbageriet i Långhed och så har jag bakat sommartårta och gjort egen mandelmjölk (min första) och så har vi haft härliga grillkvällar och massor av sol.

Dessutom hann jag med att cykla 73 km i fredags morse. Vid 8 cyklade jag iväg från Söräng mot Runemo och Gäddvik och sedan Långhed där jag mötte dagens jobbigaste backe som började snällt och slutade med en vägg. I asfalten stod det skrivet ”kämpa!” och jag gissar att jag inte är den första som cyklar där. Imorgon går det en stafett (löpning) av stapeln där många lag ska besegra samma backe och på toppen väntar spurtpris för den med mest krafter. Jag cyklade på Stora Hälsingegårdars väg förbi Vängsbo och Knåda (eller om de kanske kommer i andra ordningen?) och tog sikte på Edsbyn. Jag svängde av på Faluvägen och en till lång och seg backe men sedan väntade fina utförslöpor fram mot riksväg 50 där jag svängde vänster mot Alfta och sedan tog sikte mot Bollnäs. Asfalten är förjäklig på de mindre vägarna – men omgivningarna är fina! Efter de där dryga 7 milen var jag väldigt nöjd med min insats – särskilt i backarna eftersom jag fattat att jag sitter och cyklar med ett annat vevparti nu än på min gamla cykel. Det är dags att läsa på om det här med vevparti, drev och kuggar och utväxling och sådant – och garanterat  dags att odla starkare cykelben. Det blir ett bra vintergöra!

racer nishiki limited

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Anki: strongt!!

  Susanna: ja, STOR skillnad uppför! tyngre tramp – men jag kommer ju längre per pedalvarv också. har inte kollat hur snabbt det går ännu – måste göras! grattis till ny lärdom!

  Jens: ja, helt annan kombo på denna – tror detta är bättre egentligen, jag ska bara vänja mig lite. och bli lite starkare uppför. på platten är detta perfekt – grymt utväxling!

  admin 2013-08-06 21:26:45
  Svara
 • Kika också vad du hade för kassett på gamla cykeln och vevparti, kombon är ju avgörande med vad man är van vid.

  Misstänker att du saknade dina ”favvo” klätterväxlar, jag har mina ”så här ska de kännas växlar” i backar.

  jens 2013-08-06 13:32:59
  Svara
 • Märks det stor skillnad med ett annat typ av vevparti? Blir det tyngre eller lättare att trampa runt? Köpte min första racer (eller eg cykelcross) förra våren och känner att jag fortfarande har mycket kvar att lära om hur cykeln funkar. Men lyckades iaf byta slang på bakdäcket helt själv, mitt ute på vägen mellan hem och jobb för en dryg månad sen. Då var jag tacksam för att jag hade verktygskit och extraslang med mig i sadelväskan! Kanske är det detta som kallas learning by doing?

  Susanna 2013-08-04 22:41:54 http://halsomixen.wordpress.com
  Svara
 • Du hade helt rätt på ordningen på byarna. Fin väg att cykla men som sagt bitvis dålig asfalt.
  Jag sprang loppet idag, varmt och svettigt men roligt! 🙂

  Svara
 • Ewa: 🙂

  Jennie: en fin runda! fast förmodligen backig åt det hållet med för jag hade en del utförslöpor… 🙂

  admin 2013-08-04 19:37:31
  Svara
 • Den rundan brukar jag också cykla, fast åt andra hållet så jag får rulla nedför långa backen – mindre träning men betydligt behagligare 😉

  Jennie 2013-08-04 17:17:36
  Svara
 • Varmt idag, glass för hela slanten idag!
  Hoppas du har det gott!

  Ewa 2013-08-04 16:45:30
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger