Varje år förtjänar (minst) en resa till Österlen (likaså New York). Vissa smultronställen tål att upprepas. Och ibland hittar man nya. Knäbäckshusens strand är bland de mysigaste i Skåne tycker jag. Jag kom först inte på vad den hette. Kuskahusen, försökte Grabben med – medan jag kallade den för Knäckhusen… men Knäbäckshusen ska det ju vara. När vi var där igår var det till och med badvänlig temperatur i vattnet. Jag önskar att jag hade haft min baddräkt med för jag var himla sugen på ett dopp – det var så himla varmt i luften!

Knäbäckshusens strand är inte så bred – träd som står nära stranden ger skön svalkande skugga och delar här och var in stranden i små avdelningar. Närmast parkeringsplatsen är det mest folk – går man några hundra meter därifrån är man nästan ensam.

Vi gick en promenad på stranden och tog sedan en stig tillbaka till bilen. Som vanligt när jag är ute på promenad chansar jag på lämplig väg istället för att ta samma säkra alternativ tillbaka. Det betyder allt som oftast ett ofrivilligt äventyr och så också igår. Vi hamnade på Skåneleden efter ett tag som tack och lov visade oss vägen till bilen igen. Allting löser sig i slutändan.

österlen 12 knäbäckhusen

Knäbäckshusen

österlen 15 knäbäckhusen

200 meter från folkhavet
österlen 17 knäbäckhusen

Så nära bad jag kom.

österlen 27

Grabben försöker lokalisera oss…

 

0