Ska du cykla i Halmstad och vill ha en utmaning som heter duga? Cykla El Diablo! Det är en nätt liten runda på dryga 55 km som tar dig från Halmstad till Oskarström mot Simlångsdalen och sedan tillbaka till Halmstad igen. Mellan Oskarström och Simlångsdalen är det inte ens 2 mil men jävlar vad det går uppför och ibland lite nedför. Min största utmaning hittade jag strax efter att jag vänt mot Åled i Simlångsdalen: en rätt så kort men ohyggligt brant backe där jag gick på mina allra lättaste växlar och ändå önskade att jag hade en växel till. Jag visste att om jag slutade trampa skulle jag aldrig hinna få loss foten och det enda säkra var att jag skulle ligga på marken. I den backen skrattade jag inte! Men när jag väl kom upp fnissade jag lite ändå för herregud vad den här rundan bygger starka cykelben.

Minns ni cyklisten Susanne Ljungskog som varit bäst i världen och vunnit VM-guld i linjelopp? Hon kommer från Oskarström och El Diablo var hennes hemmarunda. Om jag var lite kaxigt stursk inför den här cykelturen så var jag det garanterat inte efteråt. Däremot väldigt skakig i benen.

cykel halmstad 3 el diablo

0