Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Elektroniska växlar

Precis innan vi åkte ner till Halmstad hämtade jag upp min Nishiki Limited eftersom den behövde utrustas med en kortare styrstam och det fanns bara ultradeluxdyra varianter på lager på Sportson – så jag väntade gärna en dag extra på att de skulle få hem en kort styrstam i min prisklass. Även om cykeln funnits i min ägo i några veckor ville jag inte testa den på riktigt förrän den var färdig och klar för just mig med inställningar och sådant. Den dagen då premiärfärden skulle ske var idag. När jag vaknade imorse visste jag inte det – men när vi stod och kollade på triathleterna som tävlade i dagens motionärstävling i Halmstad så sa jag till Grabben att det såg så härligt ut att vara sådär trött som triathleterna var när de gick i mål. Då tyckte han att jag skulle cykla en sväng och det var just var jag gjorde.

Lite nervöst är det allt att testa en ny cykel. Det är som att rida en häst man inte är van vid. För min del var det dels premiär på ny cykel, men också med nya pedaler (SPD-SL!) och nya skor (som jag köpte för typ ett år sedan) och nya växlar: elektroniska Ultegra Di2 som sitter på min Nishiki landsvägscykel.

Pedalerna var det inga problem med! Lite svårare att få fast när man ska rulla iväg, men det var inte svårare att få loss fötterna jämfört med vanliga SPD tyckte jag. Skorna funkade också fint! Jag har testat att lägga in en sula som ger lite stöd för hålfoten och det var rätt så skönt faktiskt.

Cykeln då? Åh. Jag tror vi kommer bli världsbra kompisar! Jämfört med min gamla trotjänare som var lugn, trygg och stabil så är racern från Nishiki pigg, alert och på hugget. Kvick men stabil. Åkglad men trygg. Och till sist: de elektroniska växlarna? Åh (igen). Jag älskar dem! Det går snabbt och enkelt att växla och det sköter sig självt. Väldigt, väldigt smooth! Sofie har beskrivit det lite här och precis så är det.

Jag är helt klart nöjd med premiärturen som fick bli kort men härlig. Drygt 4 mil på halländska landsvägar med både medvind och motvind. Det är dryga månaden sedan jag sist satt på en cykel: då hade jag precis avslutat turen till Åre. Det var med andra ord så dags att börja nu!

nishiki limited 4nishiki limited 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • du kan lossa på kraften som behövs för att få ur fötterna ur spd-sl pedalerna de finns en skruv där du ökar minskar kraften som behövs, körde med väldigt mycket kraft i något år men släppte rätt mycket på det sen och har aldrig ”glidit ur” av misstag trots att de är väldigt mycket lösare än innan.

  jens 2013-07-16 08:54:08
  Svara
 • Fin hoj! Elektroniska växlar is da shit!
  Har det på min räser, men inte på min tri-hoj (än).

  Är det Specialized-sulor i dina Mavic-skor?
  Vad är det för ena? (är på sul-jakt)

  Richard (www.rundtramp.se) 2013-07-12 11:21:00 http://www.rundtramp.se/
  Svara
 • Finfin hoj! Har den fått ett namn än?

  Karin Tri - triathlon 2013-07-08 14:01:39 http://www.karintri.com
  Svara
 • ÅH! jag måste skaffa mig en. Så är det bara. Punkt. =)

  Lena 2013-07-08 12:14:19 http://www.gopublic.devote.se
  Svara
 • Jösses vilken snygg cykel!!!!! Helt i min smak!! Racer Sara on the road! 🙂

  Lina 2013-07-07 20:06:51 http://linasgodblogg.blogspot.se
  Svara
 • Vilket vrålåk! Jag är så sugen på en racer… men lägger nog det på is tills nästa år 🙂

  Rebecka 2013-07-07 18:08:36 http://Reebbbeckas.wordpress.com
  Svara
 • Åh, den som ändå vore gjord av pengar! Låter så himlans underbart med elektroniska växlar. Cykla lugnt! Eller… ja. 😉

  Jeanna 2013-07-07 17:58:11 http://Minatraningstajts.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger