Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fysträning hemma

Träningsdisciplinen är det inget fel på sommar och allt! Mitt Funbeatkonto är lite ledsen just nu för att jag inte skramlar så många minutrar – men mina hemmaträningscirklar är ganska korta (typ 20 min). Promenader drygar ut minutrarna något och imorgon ska jag hämta min cykel och då jublar staplarna över antalet träningsminutrar. Mitt Funbeatkonto, och min kropp, mår som bäst när jag får kombinera kvalitet med kvantitet. Jag brukar inte engagera mig så värst i frågan ”vad ska räknas som träning?” utan räknar allt som jag genomför ombytt i träningskläder. Det är min definition på träning, oavsett vad jag gör.

Dagens hemmaträningsfyspass såg ut såhär:

 1. Jag lassade sandsäcken från Casall med 6 viktpåsar fulla med sand (tungt!) och kastade upp sansäcken på axeln och tog mig ett varv runt ladan (150 meter kanske). Väl tillbaka på startpunkten kastade jag ner den på marken och lassade upp den på andra axeln och tog andra varvet runt ladan. Så kan man hålla på ett tag. Flåsfaktor: rätt hög, med potential till ännu högre om jag hade sprungit runt.
 2. Benböj med explosiv axelpress med medicinboll där jag i uppskjutet av benböjen gjorde som ett litet minikast rätt upp med min 7 kilos boll. Rätt skoj övning faktiskt.
 3. Kast över huvudet med medicinbollen på åker (ingen risk för att bollen råkar träffa nåt…). Även om man kasta med full kraft så kommer en medicinboll inte så långt så det är inte många steg att springa efter den. Bra flåsfaktor på den här övningen också!
 4. Armhävningar med en hand på boll och den andra i marken. Rulla bollen till andra handen på varannan armhävning.
 5. Min favoritmagövning: ligg på rygg på marken eller på bänk, med både ben och armar med 90 graders vinkel rakt upp. Håll tung viktplatta eller boll i händerna och sänk armarna bakåt så de blir parallella med kroppen samtidigt som du sänker ner 1 ben i taget i utsträckt läge. Håll svanken i golvet!

hemmaträning casall

Träningsredskap // Casall (sandbag + medicinboll)

Tights // Nike

Tröja // Casall

Skor // Icebugs

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • […] Det blev en blandad kompott där jag tränade 3 * 25 djupa benböj med olika benbredd, 3 * 10 benböjshopp och 3 * 5 (per ben) pistols där mitt vänsterben som vanligt inte fattade grejen medan högerbenet gör exemplariska pistols (med hjälp av multibalancetrainern alltså). Jag gjorde deadlifts med sandbagen, dels vanliga men också rotational så att det blev 3 * 10 (alltså 3 * 30 totalt). Sedan gjorde jag superset på rodd i multibalance trainern och rodd med sandbag – 3 * 10 på båda – och jäklarns vilken kontakt jag fick. Det är lustigt det där hur det vissa dagar inte alls känns rätt medan det andra dagar känns helt spot on. På slutet testade jag plankan där man drar sandsäcken fram och tillbaka under sig men jag tyckte inte den tog där den skulle så jag använde sandsäcken som vikt och körde min favoritmagövning istället (nummer 5 på den här listan). […]

  Utegym i Halmstad | Träningsglädje 2013-07-10 22:06:36 http://www.traningsgladje.se/2013/07/utegym-i-halmstad/
  Svara
 • Bra pass och jag gillar din definition! Kort och roligt!

  Betty 2013-07-04 00:25:23 http://www.stepup2fitness.se
  Svara
 • Tusen tack Karin du anar inte hur glad jag blir!

  Träningsglädje 2013-07-03 22:04:34
  Svara
 • Tack för dina idéer. Du får träning att bli rolig och inspirerande. Bästa bloggen, ever!

  Karin 2013-07-03 21:43:00
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger