Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bolleberget

Det är någonting med utmaningar och projekt som sätter griller i mitt huvud. Jag tog mig an spåren kring Bolleberget i Bollnäs imorse och medan jag gick korta små snabba steg uppför berget med konstant ökande puls och svettdroppar i pannan så kom jag på den fina idén om att gå eller springa uppför typ 10 alpina backar i sommar. Alternativt om jag har en enda backe nära mig, så skulle ett mål kunna vara att ta mig an backen typ 50 gånger. Eller så. Det hade varit en strålande fin utmaning för min del – jag ska ju äta backar till frukost det här året. Jag ska fundera vidare på utmaningen och se om jag antar den. Det ska ju vara praktiskt möjligt också liksom. Eller snarare: finns viljan att göra det praktiskt möjligt? Allting går faktiskt.

Som vanligt blev morgonpasset lite äventyrligare än nödvändigt. Jag började med att testgå 2.5-spåret innan jag tog mig an backen. Väl uppe på toppen – med bedårande utsikt över Hälsingebygden och blå sjöar och grönt landskap och små röda prickar (läs: gårdar) här och var – såg jag att det gick en grusväg på andra sidan nedför berget. Så jag valde att ta den och tänkte att den ju måste ta vägen någonstans. Sedan vek jag av en herrans massa gånger på andra vägar och befann mig snart på ett mtb-spår. Just då hade jag ingen aning om var jag befann mig men jag tänkte att mtb-spår måste ju både börja och sluta någonstans och det gjorde det ju såklart. Precis där min bil stod parkerad. Vilken tur!

hälsingland 42 bolleberget

hälsingland 46 bolleberget

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk