Vilken dag! Jag cabbade ner bilen och fick sol på näsan redan på väg mot Hammarbybacken där jag och Karin sågs för lite promenerande i omgivningarna. Det blev en tur uppför toppen och sedan ett gäng kilometrar i Björkhagen. Det var fullt med folk som gick och sprang och som picknickade i gräset men den med spänstigast löpsteg var nog Lisa Nordén. De som tog det lugnast, förutom de som chillade i gräset då, var nog downhillkillarna som tog liften uppför backen och sedan åkte ner.

Framåt eftermiddagen hämtade jag Grabben och vi begav oss ut mot Saltsjöbaden på picknick. Jag trodde jag skulle haverera mentalt i charken på ICA Saltsjöbaden för längre väntan har jag inte varit med om men jag hade siktat in mig på den där svarta quinoasalladen med mozzarella på lösvikt och även en liten burk sjögrässallad. Först senare insåg jag att den nog innehåller rätt mycket socker. Synd på så god sallad…

Vi tog en plats ute på en klippa ovanför Dalarö brygga precis i närheten där Saltsjöbanan rände in i ett bostadshus i vintras. Det är fortfarande svårt att förstå hur det kunde gå till. Från vår klippa hade vi god utsikt över hela Baggensfjärden som var vältrafikerad med alla slags båtar. Ett riktigt bra picknickställe för tidiga eftermiddagspicknickar. Framåt 17 försvinner solen ner åt andra hållet. Då promenerade vi vidare.

hammarbybacken 1

hammarbybacken 2

saltsjöbaden 1

saltsjöbaden 2

saltsjöbaden 3

saltsjöbaden 5

saltsjöbaden 6

saltsjöbaden 10

saltsjöbaden 11

 

0