Imorgon åker jag till nordligaste Norge för att spana lite på midnattssolen. Och dessutom tänkte jag passa på att springa lite under den i Midnight sun marathon. Alla klassiska sträckor erbjuds och jag är anmäld till ett halvmarathon.

Eftersom det känns som att det var en evighet sedan jag sist sprang ett ordentligt pass så tänkte jag att det liksom kunde vara dags. Runt lunchtid snörade jag därför på mig skorna, satte lurarna runt (japp, bokstavligt talat) och begav mig iväg för 1 mils löpning runt Kungsholmen. Himlen såg mörk ut och på Norr Mälarstrand träffade jag Helena och vi diskuterade lite om jag sprang bort från molnen eller mot dem, men efter vårt möte hade jag bara sol över huvudet så det besvarade ju frågan.

Rätt tidigt från start tyckte jag att det kändes rätt så jobbigt och jag höll nog lite högre fart än vanligt. Jag hade som mål att vara hemma innan podden jag lyssnade på var slut och jag hann både gå en hel del och även hämta grejer i bilen innan ljudet dog ut. Ett bra pass med andra ord. Nu ska jag packa och vara glad resten av den här dagen.

kungsholmen runt 2

Klassisk Hollywoodlöpare! Alltså, jackan från Craft är ju löpning “på riktigt” men kepsen – och LURARNA! Funkar däremot ypperligt!

0