Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Människan är märklig

Från fullständig lycka till tomhet och frågor utan svar. Livet i ett nötskal. Trots att jag vet att det går upp och ner, ofta helt utan förvarning och egentligen av inget skäl alls, så är jag ändå vilse mitt i det. Jag skulle vilja veta vad det är som händer när man ena sekunden känner tillförsikt och bubblor av lycka dansar runt i kroppen, medan man kort efter bara består av frågetecken och tvivel. Vad var det som hände? Vilken kemisk reaktion var det som drabbade mig? Vilken tanke var det jag snubblade på?

På det stora hela vet jag att jag inte är ensam. Jag tror att vi är många, ja kanske rentav alla, känner i stort likadant. Oavsett hur framgångsrika vi är. Oavsett hur mycket vi har av allting. Inför känslor är vi alla hjälplösa. Det är fascinerande!

Jag har under den senaste veckan haft förmånen att fundera på ett stort och spännande beslut som engagerar hela mitt liv. Kanske är det just dessa tankar som har föranlett en reaktion av känslor om funderingar på hur saker och ting är och bör vara. Och hur jag vill att det ska bli.

Mitt liv är en spännande resa och jag tycker om så många delar av det. Ju mer jag upptäcker desto mer fastnar jag för och aldrig hade jag kunnat tro att det skulle bli ett bekymmer. Men det stärker bara det faktum att oavsett vem vi är så står vi alla inför grubbel ibland. Kanske är det bästa att låta det vara. Att inte fundera så mycket och att inte fega. Det är vad man inte gör som man till slut ångrar. Oavsett vad det betyder så fyller det obesvarade frågor med svar och rätar ut sådant som landat frågetecken.

Att känna tomhet och tänka tankar som saknar mening är förmodligen en process som mynnar ut i frågor med svar, funderingar som landar i tillförsikt och en kompass som inte tvekar. Och som vanligt har den här bloggen hjälpt mig ytterligare ett steg framåt och mot klarhet. Nu kan jag sova gott.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Ja jösses vad livet vore platt utan dessa toppar och dalar, men märkligt är det! Ibland är det som att det allra härligaste står i så nära kontakt med det allra djupaste. De kontrasterna ger så mycket men de frestar på ibland. Men som sagt. Tänk att vara utan dem?
  Du är så bra på att skriva Sara, fina ord som hoppade rakt in i magkänslan 🙂

  Katten 2013-06-17 16:50:54 http://piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Anneliten: det behöver inte vara svackor. bara en dagsdipp liksom. så går det när man är lycklig!

  Susanna: ja, mycket sant!

  Isa: väldigt bra skit!

  Lisa: nä, inte barnrelaterat. snarare livsval i stort. fast jag förstår ju att barn är väldigt mycket livsval i och för sig. 🙂

  admin 2013-06-17 15:47:34
  Svara
 • Man blir så nyfiken! Och tankarna drar igång. Barn. IVF. Adoption? Förlåt mina spekulationer men det som inte nämns på bloggar är ju oftast det mest intressanta. KRAM oavsett!

  Lisa 2013-06-17 15:31:13
  Svara
 • Tack för att du delar. ”life is a rollercoaster..” Men man kommer alltid fram 🙂
  Hoppas dina tankar rensades väl. Skriva är bra skit 😉

  isa 2013-06-17 12:34:48 http://isaklurar.blogspot.com
  Svara
 • Skönt att du delar med dig av sådana tankar! När man följer bloggar är det så lätt att man bara ser det som syns utåt och tror att det är hela sanningen. Men en människa är så mycket mer än det. Visst måste vi få tvivla ibland. Det hör liksom till konceptet homo sapiens…=)

  Susanna 2013-06-17 11:19:21 http://halsomixen.wordpress.com
  Svara
 • Att sova på saken hjälper ofta också. Svaren kommer till oss, de behöver bara lite tid. Kram på dig!

  fitnesscoachen 2013-06-17 07:30:33 http://fitnesscoachen.com
  Svara
 • ”Tänka tankar som saknar mening” – jag fastnar på den meningen. Är det tankar du inte förstår eller tankar du inte vill tänka? Jag tror på att tänka alla tankar till punkt om du förstår vad jag menar. Att släppa fram och låta bli tydligt också det som inte känns bekvämt. Förstå var tankar kommer ifrån.

  Alla har svackor. Mina två större svackor (av typen livskris) har utvecklat mig. Jag är tacksam för kriserna – så här i backspegeln. Och kanske är jag i en ny utvecklingsfas just nu efter det otäcka som hände mig för en månad sedan. Men det känns inte som någon livskris, bara som en insikt som behöver tänkas en del besvärliga tankar runt. Om att livet är ändligt och att vi inte vet när det är slut. Alltså gäller det att inte skjuta upp det man verkligen vill. Men det vet du redan.

  anneliten 2013-06-17 00:24:17 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg