Klockan är 18 och jag sitter på mormor och morfars balkong och bloggar med utsikt över Voxnan och fågelkvitter i öronen. Vi har haft en heldag tillsammans (ja, minus fåglarna då) och rekat cykelvägar inför morgondagen. Jag vet var jag börjar och var jag ska sluta (Lassekrog) men vägen dit är inte spikad. Det står mellan den trafikerade vägen förbi Järvsö eller den otrafikerade vägen över Los. Den är rätt mycket längre och man ska dessutom över ett berg. Järvsövägen är också backig men ungefär 3 mil kortare. Söderöver finns det alltid många fina vägar att välja bland men i den här delen av landet kan en väg se stor ut på kartan – men sedan ändå vara grusväg. Så vi gjorde en roadtrip på nästan 30 mil för att bena ut bästa cykelalternativen och hann med termosfika med äggmacka vid en sjö norr om Los och sedan sockerbulle i Järvsö. Ungefär såhär såg dagen ut:

hälsingland 7 los sjö

hälsingland 8 los tjärn

hälsingland 12 Los

hälsingland 13 los berg

hälsingland 14 los kårböle

hälsingland 15 lillbabs cafe

hälsingland 18 dåliga vägar

swedish elk

hälsingland 26 söräng åker

0