Här kommer ett dunderrecept på mellanmålsmuffins utan socker, gluten eller laktos. Vill man ha dem lite sötare så att de blir mer efterrätt skulle jag tillsätta lite kokossocker eller kanske lite agave. Eller varför inte några nävar bär!

Ursprungsreceptet kommer från funktionella Linus Johansson men jag gjorde om det lite, så att det blev såhär:

  • Riv 4 äpplen och häll i en stor skål
  • Knäck i 6 ägg
  • Tillsätt 2 msk kokosolja
  • Tillsätt ca 1 dl jordnötssmör
  • Tillsätt kanel och kardemumma efter eget tycke
  • Mixa ovan slätt.
  • Tillsätt ca 5 dl havregryn (obs! kolla upp att ditt havregryn är glutenfritt om du äter glutenfritt pga allergi) och rör ihop så lite du kan
  • Fyll muffinsformar till bredden
  • Grädda i 15 minuter på 200 graders värme
  • Tadaa!

muffins utan gluten och laktos 1

muffins utan gluten och laktos 2

muffins utan gluten och laktos 3

muffins utan gluten och laktos 4

muffins utan gluten och laktos 6

muffins utan gluten och laktos 7

 

0