Jag klickade på en länk på Facebook om lycka som bärs på fasad och att det är tröttsamt och jobbigt och att det inte alltid är perfekt här i livet. Så är det. Men det är just då och där, när jag själv provoceras av hetsen och slås ner av sådant som skrivs som jag uppfattar som jobbigt och stjälpande, som jag rensar.

Länken jag klickade på gick till en text av Mia Skäringer i Expressen – en tidning jag inte läser av rent principiella skäl. Varför, kan du höra i det podavsnitt av Träningsglädje TALKS som släpptes i måndags. Av samma skäl rensar jag just nu i min bloggfeed. Jag orkar inte med den hets som jag upplever. Det finns inte ett enda skäl till varför jag ska fortsätta läsa bloggar som stjäl energi, istället för att ge energi, oavsett vem som skriver den. Att våga släppa taget är det bästa jag kan göra i sådana fall. Inte för evigt. Men just nu: paus från en del. Samtidigt: i Inner strength pod som jag den här veckan gästar (ja, klart du ska lyssna) så säger jag att vi läser som vi mår. Vi tolkar allt som vi läser och ser utifrån oss själva (det berömda citatet från Anaïs Nin ni vet: we don’t see the world as it is, we see the world as we are) och vi har ups and downs. Vissa dagar kan blir vi provocerade av en upplevelse – andra dagar taggar den oss.

För min del finns det vissa saker som väldigt sällan taggar mig och det är tävlingsmoment. Så snart det vankas tävling drar jag mig undan. Så snart det hetsas till kamp och konkurrens vill jag bort till min lugna vrå. Halmstad, jag längtar efter dig. Vi ses ikväll!

halmstad påsk tylösand 2

0