Man står sig stadigt på de där paleosconesen så när Grabben ville äta lunch på stan så tog jag en kaffe och en bit morotskaka. Jag tänkte att det förmodligen är en tacksam uppgift att göra en paleo(vänlig) morotskaka så jag satte igång när det började regna som mest på Girot på TV:n några timmar senare. Krascharna avlöste varandra och jag besparar mig gärna de synerna – så har jag inget som förföljer mig på näthinnan när jag själv ska cykla landsväg.

Jag hade Sofias recept på ”nyttifierad äppelkaka” i åtanke när jag satte igång. Jag bytte ut äpplen mot rätt mycket rivna morötter och bytte pressad apelsin mot pressad citron. Jag har fått ett helt lass med jordnötssmör från Fitnessguru så jag log förnöjt när jag såg att det var jordnötssmör i receptet. Oavsett om jag fått det eller ej så tycker jag att det är ett av det godare jordnötssmören ute på marknaden, tillsammans med Green Choice. Fitnessguru säljer också kokosolja och det var bra att smörja formen med.

Morotskakan blev god – men jag var lite rådvill hur jag skulle göra med frostingen. Kvarg är en väldigt bra frostingbas men jag hade ingen hemma dumt nog. Istället mixade jag cashew och vatten till hård cashewgrädde och tillsatte lite agave. Med lite fantasi skulle man kunna beskriva det som väldigt tjock vaniljkräm ungefär.

Update: nu 3 timmar senare när jag åt morotskaka med cashewcrémen igen så har den liksom gottat till sig och blivit värsta supercrémen. Supergod!

Det där med att använda mandelmjöl istället för annat mjöl är en bra grej alltså. Det blir verkligen bra resultat! Nästa gång väntar Sofias brownies gjorda på sötpotatis!

paleo morotskaka 4

paleo morotskaka 2

paleo morotskaka 3

 

0