Såhär den tredje cykeldagen på Öland med strålande solsken passade jag på att ta det lite piano och cyklade 5 mil. De övriga cyklade 15 (efter gårdagens 20)… Det hade kunnat vara mentalt supersvårt att vara på cykelhelg med riktiga mängdcyklare men jag påminner mig hela tiden om vad mitt syfte med den här helgen är – och vad deras är. Dessutom var vi kommer från. Alltså inte geografiskt utan vad vi har med oss på pakethållaren om man ska vara vitsig. KarinTri har jag vet inte hur många cykelmil i benen det här året (i april cyklade hon 21 dagar på Mallis – bara en sådan sak) och även Carl-Emil är cyklist av stora mått. Han cyklar typ jämt och på ett 24-timmarslopp drog han av någonstans mellan 60-70 mil. Men man blir som man umgås tänker jag och har redan flyttat fram gränserna för vad jag tycker är långt. Som idag: någon annan gång skulle jag tyckt att 5 mil var långt. Idag såg jag det som en vilorunda. Visserligen passade jag på att köra lite intervaller, men distansmässigt så var det kort.

Medan de cyklade från Borgholm och norrut så tog jag bilen till Böda och startade därifrån. Sedan cyklade jag förbi Byxelkrok och upp mot Ölands nordligaste udde och så lite andra vägar tillbaka till Byxelkrok och till Böda igen. Norra Öland är verkligen helt annorlunda jämfört med södra. Lite mer kargt men lika vackert. Kolla här så ska ni få se:

PS. Hur det känns i rumpan? Jodå, jag är mycket positivt överraskad. Kändes som döden de första 2 minutrarna men sedan var det som om bakdelen fattade grejen och liksom växte fast.

cykel 33 copy

Redo för en ny dag!

cykel 34 copy

Sjukt strålande solsken!

cykel 35 copy

I närheten av Byxelkrok

cykel 36 copy

cykel 37 copy

Byxelkrok – så himla fint!

cykel 38 copyMot Ölands nordligaste udde!

cykel 40 copy

Fågelskådare!

cykel 42 copy

Vitsippsäng

cykel 43 copy

Jag tog bilen till stranden

cykel 46 copy

cykel 48 copy

Det är något med en tom sandstrand som gör mig lite extra lycklig

cykel 47 copy

0